Blog

 COCCINELLE SALE -20%, kabelky a topánky

Kategórie
 
 
 
 
 

V talianskom svete módy má pojem "Dolce Vita" výnimočný význam. Odkazuje na sladký život plný radosti, elegancie a nesporného štýlu. V duchu tohto slovného spojenia, ktoré je zachytené nielen v talianskom životnom štýle, aj v módnych kúskoch, vám predstavíme 5 vecí, na ktoré by ste mali zamerať pri výbere vašich dokonalých šiat.

 

Dňa 12. októbra sa v bratislavskej Eurovei oficiálne otvoril butik s luxusnou talianskou módou TWIN-SET. Známa a obľúbená značka sa vracia na Slovensko a dopĺňa módnu ponuku o originálnu ženskosť a taliansku hravosť, ktorá je pre ňu typická. 

 

Už to nie sú len kabelky a doplnky, ale od septembra vás Coccinelle ohromí novým prírastkom do svojej kolekcie FW23: líniou kvalitnej talianskej obuvi. Táto kolekcia je spojená s koncepciou životného štýlu Coccinelle a bola plne navrhnutá a inšpirovaná kolekciami kabeliek s ich súvisiacou farebnou paletou, materiálmi (hladká koža, semiš) a ikonickým monogramom. Línia obuvi je rovnako ako ostatné výrobky od Coccinelle, inšpirovaná aktívnymi, zaneprázdnenými, módnymi a trendovými ženami. Podobne ako kabelky, aj topánky Coccinelle sú skutočne každodenným spoločníkom, ktorý sa dokonale prispôsobí každej príležitosti.

 

Kolekcia Luisa Spagnoli na jeseň/zimu 2023 je oslavou ženskosti a zmyselnosti s kontrastmi medzi minimalizmom inšpirovaným 90. rokmi a dôrazom na maximalistické detaily. Všetky kúsky sú zárukou zručného remeselného spracovania Made in Italy. Výsledkom novej kolekcie je sofistikovaný šatník so základnou farebnou paletou -  citrónovej žltej, koralovej červenej, oranžovej, kleinovej modrej, fuchsiovej, olivovo zelenej a čiernej farby. Nechýbajú ani motívy, akými sú napríklad bodky, ktoré patria medzi nadčasovú klasiku.

 

V dnešnom modernom svete, kde módne kúsky prichádzajú a odchádzajú rýchlo, je dôležité držať krok s najnovšími trendmi. V tomto roku sme svedkami zaujímavých zmien, ktoré nastali v oblasti doplnkov. Prichádzajú totiž s novými inováciami a štýlmi. V tomto článku sa pozrieme na niektoré z najobľúbenejších štylizácií, ktoré sú na vrchole módy v roku 2023.

 

Dni sa predlžujú a sukne sa skracujú. To znamená len jedno! Máme tu opäť jar a v jej tesnom závese leto. Zmena počasia signalizuje aj obnovu a triedenie šatníka. Dlhé, hrubé svetre striedajú ľahké a príjemné košele i blúzky. Džínsy a business nohavice tiež dávame bokom a radšej siahneme po krátkych šortkách alebo sukni.

Jarne trendy

 

Pre svoju novú kolekciu jar/leto 2023, cestujú dizajnérkine ženské a slobodomyseľné múzy do hip rezortov, ako sú Capri, Saint Tropez, Biarritz alebo Ipanema. Radosť z letných brán sa ozýva v nanukmi inšpirovanej palete akvamarínovo modrej, žiarivej oranžovej, rubínovo červenej a lesnej zelenej. Na pozadí zatiaľ slnkom zaliate piesočné pláže ponúkajú šablónu pre párty. Kolekcia je prešpikovaná volánmi, strapcami a nafúknutými rukávmi. Hymna na sofistikovanú mladosť a oslava jedinečnej remeselnej zručnosti Luisy Spagnoli je podstatou tejto kolekcie. Precízne know-how, najlepšie telegrafické zručnosti v manipulácii so vzácnymi látkami a siluetami.

 

Späť do budúcnosti. Týmito slovami predstavuje Coccinelle svoju novú kolekciu. Aby ste lepšie pochopili tento prenesený význam – zatvorte oči. Predstavte si horiacu karosériu Cadillacu, kožené sedadlá ružového alebo krémového kabrioletu Thunderbird. Na obzore nie je vidieť nič viac, len rámy nekonečnej diaľnice. Je to prísľub zábavy a slobody, túžby po budúcnosti. Vo vzduchu sa nesie sladká vôňa noci. Ako sa v tom cítite?

 

Tipy na vianočné darčeky

Vonku sa začína ochladzovať, dažďové kvapky sa menia na snehové vločky, z komínov sa dými, mestá žiaria svetielkami a námestia sa plnia ľuďmi. Okná plné ozdôb a žiarivých stromčekov jasne naznačujú, že začína najmilšie obdobie v roku – Vianoce. Pre niekoho je to skutočne obdobie radosti, šťastia a lásky, ale pre nás ženy je to v prvom rade stres. Návod na to ako mu predísť vám dať nevieme, ale prinášame vám inšpiráciu na vianočné darčeky pre dôležité osoby vo vašom živote. Pohodlne sa usaďte, doprajte si pohár vareného vína a nechajte sa unášať našimi inšpiráciami.

 

Čo sa nosí túto sezónu, teda čo určite mať v šatníku? Ktoré kúsky sa objavujú na fashion blogoch, módnych prehliadkach a plnia výklady butikov? Určite ste postrehli, že „trendy sezóny“ majú tendenciu sa opakovať. Niektoré k nám prichádzajú z minulých dekád, iné sa úspešne považujú za aktuálne niekoľko rokov. Táto sezóna nie je výnimkou. Ponúka kúsky, ktoré sa s nami nesú už nejaký ten čas, ale zároveň dáva druhú šancu módnym prvkom, ktoré boli dávno zabudnuté. Ktoré to sú? Poďme sa na to pozrieť spoločne.

 

Na definovanie novej kolekcie jeseň/zima 22/23 dizajnérsky tím použil výraz „oxymoron,“ čo v literatúre znamená spojenie slov protirečiaceho si významu. Naráža tým na kontrast medzi nezvyčajnými tvarmi a materiálmi, odvážne kombinácie, ktoré dokonale zapadajú do módnych trendov tejto zimy, kde je provokácia na dennom poriadku.

 

 

 

Umenie zvádzania ako nástroj  sebalásky a sebadôvery, oslava pôvabnosti a sebadôvery žien posilnenie zmyselnosti presiaknuté ľudovými vibráciami sa pretavilo do eklektickej kolekcie s odvážnym vyhlásením o ženskej sile. Na sezónu jeseň/zima 2022 si Luisa Spagnoli prizvala  svoj ženský a nezávislý tím. Ženy na ceste za objavením svojho intímneho ja a uvoľnením svojej jemnej zmyselnosti. Sila módy sa točí  okolo kľúčových šatníkov žien , tentoraz pokorených folkom, prekvitá ozdobnosťou  ale aj  pútavými  základnými  farbami.

 

Jedným z najdôležitejších dámskych doplnkov je rozhodne dámska peňaženka. Prečo tomu tak je snáď ani nemusíme vysvetľovať. Nosíme v nej tie najdôležitejšie veci – peniaze, karty, ale aj fotky našich detí, najmilovanejších osôb či rôzne talizmany. Viete však aká peňaženka sa hodí vašej osobnosti? Poďme sa spoločne na to pozrieť!

 

Slnko, voda, more, obľúbené drinky, oddych a zaslúžená dovolenka. Avšak niekedy balenie na dovolenku k moru môže byť boj. Preto sa v dnešnom blogovom článku pozrieme na to, čo by ste si mali zbaliť do svojho kufru na letnú dovolenku a čo naopak by ste mali nechať radšej doma?

 

Ani sme sa nenazdali a horúce letné dni sú už tu. To znamená jediné, dlhšie horúce večery, popíjanie osviežujúcich drinkov na terase a dlhé letné šaty, ktoré tak veľmi milujeme. Niekedy je však náročné si vybrať tie správne letné šaty, aby nám v nich nebolo teplo a boli jedinečné. Preto vám v dnešnom blogovom článku poradíme, ktoré materiály sú najvhodnejšie na letné šaty.

 

Doplnky neodmysliteľne patria ku každému outfitu. Či už sú to šperky ako napríklad náušnice alebo náhrdelníky, či veľmi obľúbené klobúky, na doplnky by ste rozhodne nemali zabúdať. Čo však také opasky? Používate tento doplnok iba do nohavíc alebo sa dokážete s opaskom vyhrať tak, že si vytvoríte rôzne outfity? Ak hľadáte inšpiráciu na zaujímavé kombinácie s opaskami, ste na správnom mieste!

 

Vysoké teploty, horúce dni, odhalené nohy a štýlové topánky! Presne takto by sme mohli charakterizovať nachádzajúce mesiace. S takýmito horúcimi teplotami meníme aj más šatník či botník. V dnešnom blogovom článku sa zameriame na obuv, presnejšie na dámske sandále, ktoré sa stali neoddeliteľnou súčasťou letného outfitu.

 

Leto je už za rokom a ku klasickým letným outfitom neodmysliteľne patria aj doplnky. My na ne nedáme dopustiť a s týmito malými „šperkami“ dokážeme pozdvihnúť celý outfit. Preto v dnešnom blogovom článku sme sa prezradiť vám, ktorými doplnkami rozhodne oživíte váš letný outfit.

 

Dámske tenisky majú v našich šatníkoch cenné miesta. Niektoré dámy túto obuv preferujú striktne iba na šport, avšak momentálne súčasné trendy povoľujú tenisky aj k bežným či dokonca ležérnym outfitom. Ako však kombinovať biele dámske tenisky tak, aby boli v súlade so súčasnými trendami, sa pozrieme v dnešnom blogovom článku.

 

Každú sezónu sa farebná paleta a vzory menia. Kým cez chladnejšie mesiace prevládali tlmené tóny, svieža jar si pripravila pre nás jedinečné svetlé a žiarivé farby, ktoré si rozhodne obľúbite. V dnešnom blogovom článku sa pozrieme na tie najtrendy farby a vzory, ktoré by nemali chýbať vo vašom šatníku.

 

Mnoho z nás má zadefinované sako ako nevyhnutný kúsok pracovného outfitu. Nosíme ho, keď chceme vyzerať elegantne, upravene a v súlade s pracovným dresscodom. Avšak tento kúsok nemusíte nosiť iba do práce! V dnešnom blogom článku sa pozrieme na to, ako sa môže sako stať jedným z vašich najobľúbenejších kúskov tejto jari.

 

Momentálne je na trhu nespočetné množstvo kabeliek rôznych druhov či tvarov. V tej záplave rôznych kúskov sa často naskytá otázka, ktorá z týchto kabeliek je momentálne v súlade so súčasnými trendami? V dnešnom blogu vám predstavíme malý ťahák na neo-retro dámske kabelky, s ktorými rozhodne zažiarite.

 

Vzduch je naplenný túžbou po slobode, optimizmu a štipky šibalského zvádzania. Na sezónu jar/leto 2022 pozýva Luisa Spagnoli svoju komunitu sebavedomých, podnikavých a nezávislých žien, aby sa vydali na zasnívanú cestu do fascinujúcich, teplých a pulzujúcich krajín naplnených dobrodružstvom. Na svoju prvú prehliadku v oficiálnom kalendári milánskeho týždňa módy talianska dizajnéri opäť vytvoria očarujúce nádvorie v štýle Nového Mexika v historickom paláci Palazzo Isimbardi. V kolekcii sa miešajú stredomorské návrhy s prvkami púšte v jedinečnej oslave talianskeho dedičstva, ktoré sa otvára medzinárodným inšpiráciám, ale aj atmosfére.

 

 

Silná, úplná a úprimná zmena perspektívy, ktorá smeruje priamo do vášho srdca. Táto zmena je predovšetkým okamžitá reakcia na našu potrebu začať opäť po nútenom zastavení sa v dôsledku pandémie. Presne toto je posolstvo novej kampane Coccinelle na jar a leto 2022.

 

Módny biznis je plný rôznych kúskov, ktoré pri nesprávnom kombinovaní vám môžu pridať nejaké kilá alebo vek. Preto by ste si mali rozumne a s prehľadom vyberať také kúsky, ktoré vás omladia a rozhodne nie, že by vám pridali vek! Preto sa v dnešnom článku pozrieme na také kúsky, ktorým by ste sa mali vyvarovať, aby vám zbytočne nepridávali vek.

 

Jar už pomaly klope na dvere, teploty na teplomeroch stúpajú a my postupne vymieňame náš šatník. Zimné veci ukladáme a vyberáme si opäť dámske šaty, trenčkoty alebo vlnené saká. V dnešnom článku sa pozrieme na jarné trendy, pričom inšpiráciu si vezmeme od elegantných Talianok.

 

Dámy, ktorá z vás má rada súťaže? Ak ste to práve vy, tak máme pre vás dobrú správu. V spolupráci s Ahoj a ich novinkou vo svete online nakupovania "Kúp teraz, zaplať neskôr", sme si pre vás pripravili jedinečnú súťaž o nákup na našom eshope podľa vášho výberu! 

 

Všetky sme už zvyknuté platiť klasicky na dobierku alebo platobnou kartou. Avšak, na našom eshope sme zaviedli novú službu Ahoj, vďaka ktorej budete mať z nakupovania ešte väčšiu radosť ako doteraz. So službou Ahoj môžete zaplatiť až o 30 dní alebo zaplatiť za produkt v troch bezúročných platbách. Ako to všetko funguje? Poďme sa na to spoločne pozrieť.

 

Všetky dobre vieme, že móda sa každým rokom neustále mení. Prichádzajú nové trendy, nové farby či strihy, avšak niekoľko kúskov si stále drží v módnom svete svoje miesto. Máme na mysli elegantné dámske kabáty, ktoré s obľubou nosia dámy každého veku, ale dokonca aj páni.

Kvalitný a dobre padnúci kabát je investícia, ktorá sa vám vyplatí. Takýto kabát tak môžete mať vo svojom šatníku veľmi dlho a pritom si neustále bude držať svoj tvar, ale aj farbu. Ktoré dizajnové kabáty nikdy nevyjdú z módu a môžete ich hrdo nosiť desaťročia? Poďme sa na to spoločne pozrieť.

 

Určite ste už zaregistrovali, že dizajnéri z americkej firmy Pantone Color Institute každý rok vyberajú farbu na nasledujúci rok, ktorá udáva trendy nie len v móde, ale aj v nábytku a v iných odvetviach interiérového dizajnu. Tento rok 2022 zvíťazila farba s roztomilým názvom Very Peri, ktorá bude vystihovať celý nachádzajúci rok. V dnešnom článku sa pozrieme na to, ako Very Peri vznikla a ako ju, ale aj iné farby kombinovať, aby ste boli trendy a neprehliadnuteľná.

 

Náš najobľúbenejší čas v roku je už tu! V obchodoch hrá vianočná hudba, vyberáme darčeky pre našich najbližších, pomaly začíname piecť a všetko začína mať pokojnú atmosféru. Avšak vždy na konci roka býva ešte jedna veľká párty v práci, kde sa všetci rozlúčime, poprajeme si krásne sviatky a až potom sa môžu Vianoce skutočne začať. Máme na mysli vianočný večierok! V dnešnom blogovom článku sa pozrieme na to, čo si obliecť na silvestrovský večierok.

 

Kvalitná obuv je základ každého šatníka. O to viac to platí, ak sa rozprávame o dámskych zimných topánkach. Tento kúsok už dávno nemusí byť iba nútené zlo, ktoré nosíte, aby vám v ňom nebola zima, ale je to veľmi trendy a najmä moderný kúsok, na ktorom môžete spraviť dôraz celého vášho outfitu a máte zaručené, že vaše nohy budú v teple. Aké topánky sú tento rok v móde? Poďme sa na to spoločne pozrieť.

 

Ani sme sa nenazdali a najkrajšie sviatky v roku, Vianoce, sú tu opäť. My vždy odporúčame si nenechávať nákupy vianočných darčekov na poslednú chvíľu, ale radšej si dopredu rozmyslieť čím chcete vašich najbližších obdarovať. Takto sa môžete vyhnúť neuváženým nákupom, ako aj pred samotným Štedrým dňom budete mať viac času na prípravy a nemusíte strácať čas v nákupných centrách. Aké darčeky najviac potešia vašu mamku, najlepšiu priateľku alebo kolegynku v práci?

 

Dámsky rolák má iba dva tábory žien – tie ktoré ho zbožňujú a tie, ktoré o takomto kúsku oblečenia ani nechcú počuť. Avšak dámsky rolák je skvelý, univerzálny kúsok, ktorý by podľa nás mala mať každá dáma v šatníku. Prečo? Poďme to spolu zistiť.

 

Chladnejšie jesenné mesiace už vystriedali naše obľúbené letné počasie. To však znemená zmenu nášho šatníka a najmä nové kúsky do vášho botníka! V dnešnom blogu sa pozrieme, ktoré topánky sú skvelé na jesenné a zimné počasie.

 

Nové ročné obdobie je vždy skvelá príležitosť na experimentovanie. Či sa to už týka dizajnérov, ktorí vymýšľajú a tvoria nové, limitované kolekcie alebo zákazníčok, ktoré by sa nemali báť odviazať a siahnuť po týchto nových dizajnových kúskoch. Označenie limitovaná edícia alebo kolekcia zabezpečuje zákazníčke a nositeľke istú dávku exkluzivity, ale aj luxusu, pretože kúsky z takýchto kolekcií sú dostupné iba v obmedzenom čase a množstve. Tak je tomu aj novej línie kabeliek Coccinelle Tapestry, ktorá v sebe spája tradičné modely s novým romantickým dizajnom.

 

Nachádzajúca jeseň a zima prináša so sebou okrem chladnejších dní aj nové trendy v móde a doplnkoch. Niektoré trendy, ktoré sa nosili počas leta ostávajú, ale zväčša sa móda posúva a dizajnéri nám prezentujú nové modely alebo kúsky, ktoré si obľúbené, avšak v novom šate.

 

Nič lepšie neozvláštni dámsky outfit ako jedinečné doplnky, ktoré môžete kombinovať ako sa vám zachce. Či sa už rozhodnete pre dámske opasky alebo hodvábnu šatku, takmer všetky outfity si takéto čerešničky na torte priam pýtajú. Ktoré sú najlepšie doplnky na túto jeseň a zimu, s ktorými nespravíte krok vedľa? Zistíte v našom novom blogu.

 

Kolekcia pre jeseň a zimu 2021 je hymnou slobody, ktorá je vyjadrená veľkými a vzdušnými prvkami, pričom dokonalo vyzerá na dámskych siluetách. „V oslave návratu do života, kde sa prelínajú mestské tóny so ženskými a sexy akcentami, je veľa čiernej a bielej, ale aj chuť na iné farby, ktoré milujeme,“ hovorí Nicoletta Spagnoli.

 

Vždy budeme na strane žien. Presne toto je prístup „ženy k žene“, v ktorý Coccinelle verí a s ktorým sa stotožňuje, vďaka ktorej vytvára neobmedzenú víziu budúcnosti. V tej budúcnosti je svet bez stereotypov, v ktorom padajú bariéry, oslavujú sa rozdiely a podporuje sa prírodná krása. Taký svet, kde každý deň vládne inkluzívnosť a sebaprijatie. Hodnoty, ktoré sú dokonale stelesnené v Barbie ™, v najznámejšej módnej bábike na svete, sú oveľa viac ako hračka pre dievčatá. Je to inšpirácia pre medzinárodný projekt Coccinelle for Barbie ™.

 

Horúce letné dni už pomaly dávajú prednosť chladnejšiemu jesennému počasiu. S týmto obdobím prichádza aj prestavba našich šatníkov. Krátke letné veci vymieňame za teplejšie úplety alebo sukne, v ktorých počas jesene a zimy rozhodne zažiarite. V dnešnom blogom článku sa pozrieme na najnovšie trendy na jeseň – zimu 21/22.

 

Počas nášho života sme si zvykli na množstvo vylepšovákov a na množstvo praktických doplnkov. Niekedy však módny biznis ponúka rôzne bizarné kúsky, ktoré sa za praktické považovať nedajú. Ale dajme si ruku na srdce, naše najobľúbenejšie kabelky sú jedny zo skvelých praktických doplnkov. Avšak keď sa na dlhšie cesty či voľný čas nehodia, vtedy siahneme po batohoch. Ktoré kožené batohy sú najlepšie, aby sa vám do nich zmestilo všetko potrebné a pôsobili aj štýlovo?

 

Po roku deprivácie, zatvorených interiérov a úplne zmenenej dimenzii, je reklamná kampaň Coccinelle tejto sezóny zameraná na podstatu návratu k prírod. Teda k najdôležitejším a najpodstatnejším veciam - k dimenzii vnútornej cesty a znovuzrodenia.

Príbeh predstavujúci hodnotu, ktorú by sme si mali uchovať, vyzdvihuje prirodzenú vrodenú eleganciu ženy. Cesta je daná konkrétnou formou v nových obrazoch a tie dokonale reprezentujú novú kolekciu Coccinelle.

 

Dámske nohavice sú kúsok, na ktorý nedáme dopustiť. Aj keď počas leta nohavice striedajú sukne alebo šaty, rozhodne by ste tento kúsok nemali nechať na dne šatníka, ale obliecť si ho na chladnejšie letné večery. Objavte s nami voľné nohavice, ktoré sú ideálne na letné dni či horúce noci.

 

Každé ročné obdobie predstavuje zmenu šatníka či už kvôli novým trendom alebo modelom, avšak okrem toho by sme mali myslieť na materiály, z ktorých sú tieto nové kúsky vyrobené. Tie, ktoré sú vyrobené zo syntetických zmesí vyzerajú trendy, ale prvoradé je vaše pohodlie. Pretože žena spokojná vo svojom outfite je neprehliadnuteľná.

 

Každý rok sú nové a nové trendy, čo sa týka oblečenia, kabeliek alebo dokonca topánok. Avšak jeden prvok, ktorý sa nachádza na kabelkách je nestarnúci. Je ním prírodný materiál rafia, ktorý sa nachádza aj na ikonických kabelkách Coccinelle Beat.

 

My, ženy sme odlišné, ale jedno nás spája – láska k móde a láska k pekným veciam. Lenže často zápasíme s tým, aké šaty sa nám  hodia k nášmu typu postavy. Niekedy je to boj a niekedy nám šaty sadnú ako uliate. V dnešnom blogom článku si predstavíme, aké šaty sú pre vás ideálne, aby ste sa v nich cítili neodolateľne.

 

Aj keď to momentálne tak nevyzerá, leto je už za rohom. Postupne by ste už mali zo šatníka vyberať letnejšie veci a naopak, zimné uložiť. V dnešnom blogovom článku vám predstavíme najuniverzálnejší kúsok v dámskych šatníkoch – šaty.

 

Leto je už za rohom a my pomaly odkladáme zimnejšie kúsky do šatníka a robíme priestor letným. Pri oblečení je jasná voľba, ktoré budeme nosiť. Avšak, aké topánky by sme mali mať v našej skrini?

 

Trendy na nasledujúcu jar a leto sú pre nás ženy veľmi priaznivé. Či sa už týkajú oblečenia, doplnkov alebo topánok, vždy si je z čoho vyberať. Na svoje si prídu dámy, ktoré preferujú elegantný štýl, ale aj tie, ktoré dávajú prednosť skôr ležérnosti a pohodlnosti. V dnešnom blogu sme si pre vás pripravili odpovede na večnú dilemu, po ktorej obuvi siahnuť – či po teniskách alebo po mokasínach?

 

Každej z nás určite srdce poskočí pri pohľade na krásne kabelky. Avšak, ako sa v toľkých štýloch, vzoroch a materiáloch vyznať, aby ste si kúpili tú najlepšiu kabelku pre vás? Niektoré z nás preferujú crossbody kabelky a iné zasa nedajú dopustiť na veľké shopper bags. No, kvalitné kabelky sa vyznačujú talianskym prepracovaním, ktoré môžete vidieť a pocítiť v kabelkách Coccinelle vhodných na rôzne príležitosti.

 

Na nadchádzajúcu jar leto sezónu nás Luisa Spagnoli víta na exkluzívnej záhradnej párty, na ktorú sme všetky pozvané. Dresscode tejto párty si vyžaduje moderný elegantný štýl, energický a všestranný, ktorý vychádza zo sofistikovanej kolekcie vzorov a siluet. Ženy Luisy Spagnoli majú veľmi nabitý program a majú na pláne množstvo exkluzívnych udalostí na čerstvom vzduchu v jej diári pre tohtoročnú jar a leto.

Ich kalendár sa začína záhradnou párty v parku jednej z milánskych historických víl, v ktorej sa stretávajú ženy s bezchybným vkusom, dokonalé v striedaní kvalitných materiálov, ktoré im vyčarujú neodolateľnú siluetu s jednoduchými líniami.

 

V minulom blogovom článku sme vám povedali o základných kúskoch, ktoré by mala mať každá nákupná maniačka v šatníku a z ktorých sa dajú vykúzliť nezameniteľné a elegantné outfity. V dnešnom článku by sme vám chceli povedať o minimalizme v šatníku a k tomu sa viaže aj jeho pretriedenie.

Dámy, dajme si ruku na srdce a povedzme si, že koľko kúskov v našich šatníkoch nemá využitie. Buď sme si ich kúpili za veľmi výhodnú cenu alebo vo väčšom čísle, lebo sa nám veľmi páčil, avšak keď sme si ho dali na seba, tak nám rozhodne nepasoval. Určite každá z nás má nejaký takýto kúsok. No a kedy je najlepší čas vyradiť oblečenie alebo topánky, ktoré nenosíme a posunúť ich ďalej, než teraz?

 

Túžba odísť, znovuzrodiť sa, vrátiť sa do života a opäť sa celou láskou objať, je inšpiráciou pre novú kolekciu Tosca Blu jar / leto 2021.

Kolekcia predstavuje ódu na Taliansko a na talianskeho ducha, pričom je koncipovaná a transformovaná do tvarov, materiálov a farieb, ktoré nás posúvajú smerom k novým neprebádaným horizontom v sezónnych maxi a mikro kabelkách.

 

Teploty na teplomery pomaly stúpajú, dni sa predlžujú a Slnko zohrieva naše tváre. To znamená iba jedno, že naše najobľúbenejšie ročné obdobie je už tu. Na jar sa všetko zobúdza, stromy a kvety hrajú farbami a s my dostávame chuť zaobstarať si nové kúsky do nášho šatníka.

Základom dámskeho šatníka je pár kúskov, ktoré viete vynosiť každú sezónu. Medzi ne sa radí tričko, blúzka, košeľa, nohavice, džínsy, kabát a sukňa. S týmito kúskami viete vymyslieť rôzne outfity, ktoré avšak ozvláštnite veľmi dôležitou časťou dámskeho šatníka. Tou sú dámske doplnky, ktoré vedia úplne obyčajný outfit zmeniť na nepoznanie a trendy outfit.

Milano Fashion Week, Luisa Spagnoli P/E 2021: donne che guardano al futuro  - Tgcom24

 

Medzinárodný deň žien sa v minulom storočí oslavoval omnoho honosnejšie ako v súčasnosti. Avšak história tohto sviatku siaha až za veľkú mláku, kedy v roku 1908 v New Yorku začali ženy – krajčírky protestovať pre ich znevýhodnené postavenie v spoločnosti. Protesty boli úspešné a postavenie žien sa v spoločnosti zlepšovalo.

 

Jeseň, zima a dokonca aj jar bývajú charakteristické premenlivým a sychravým počasím. Ak sa počas týchto dní dobre neoblečiete, hrozí vám prechladnutie či chrípka. Najcitlivejšie miesta, na ktoré si často ľudia nedávajú pozor, sú kríže a krk. A kým kríže ochránite dostatočne dlhým kabátom, na krk by ste si mali dať šatku. Vyberte si tú najkrajšiu.

damsky sal coccinelle - lamio.sk

 

 

Valentín v tomto roku bude rozhodne odlišný, ako tie predošlé, na ktoré sme boli zvyknuté. No ani táto skutočnosť nám nemôže brániť v tom, aby sme si tento sviatok zamilovaných poriadne užili a potešili sa darčekom od partnera či od nás.

 

Dátum: 8.2.2021     Čítanie na: 4 min.

Valentín sa nezadržateľne blíži a mnohí narýchlo zhľadávajú posledné darčeky. Potešte svoju polovičku zaujímavým kúskom, ktorý prekvapí. Okrem kvetov siahnite ešte po maličkosti, ako napríklad kozmetika či doplnky. Ak ste bez nápadov, radi vám pomôžeme.

valentinske darceky lamio

 

Dátum: 26.1.2021     Čítanie na: 3 min.

Jednotlivé ročné obdobia sú charakteristické nielen odlišným počasím, ale taktiež rôznymi módnymi trendmi a kolekciami. Módni návrhári sa na novú sezónu pripravujú vždy s predstihom. Tak, aby ste si najnovšie kúsky stihli kúpiť mesiac či dva dopredu. Ak premýšľate, čo si na nasledujúcu sezónu kúpiť, značky Tosca Blu a Coccinelle sú na vás už pripravené.

Zlatá kabelka Coccinelle

 

Dátum: 26.1.2021     Čítanie na: 3 min.

Úplet patrí k veľmi obľúbeným materiálom. Je príjemný na dotyk, teplý a vyzerá dobre. Na zimu a chladné počasie je ako stvorený. Zahreje vás aj bez toho, aby ste si naň dávali ešte jednu alebo dve ďalšie vrstvy. K najobľúbenejším úpletovým kúskom sa radia štýlové dámske svetre. Máte už ten svoj?

Sveter z upletu - modry - Lamio

 

Dátum: 30.12.2020     Čítanie na: 3 min.

Keď sa povie slovo nohavice, mnohí si predstavia rifle, prípadne domáce oblečenie vo forme teplákov. Okrem týchto dvoch možností je tu však ešte jedna.
Dámske nohavice formálnejšieho strihu sa dajú nosiť nielen do práce, ale aj do školy či na drink do mesta. Vyzerajú elegantne, žensky a moderne.
Nehovoriac o tom, že v chladnom období sú veľkým pomocníkom.

damske nohavice - lamio.sk

 

Dátum: 30.12.2020     Čítanie na: 3 min.

Kabát je základným kúskom, ktorý by vám v šatníku nemal chýbať. Vyzerá elegantne, je príjemný na nosenie a dokáže skvelo zahriať.
Vhodný je nielen k formálnemu, ale aj k športovému outfitu. Ak ste sa na toto zimné obdobie ešte nestihli pripraviť a hľadáte zaujímavé kúsky, ste na správnom mieste.

damsky kabat spagnoli

 

Dátum: 30.11.2020     Čítanie na: 3 min.

Bižutéria vo forme náramkov, retiazok či rôznych príveskov by nemala chýbať žiadnej žene. Dokáže skvelo doplniť outfit a zaujať. Výber je dnes široký. Okrem jednoduchších kúskov na krk alebo ruku sa stretnete aj s tými prepracovanými. Dámska bižutéria je za príjemné ceny. Môže si ju tak dovoliť väčšie množstvo ľudí. Medzi obľúbené značky sa radí KUKU, známa aj vďaka Soni Skoncovej.

kuku lamio.sk

 

Dátum: 30.11.2020     Čítanie na: 3 min.

Jeseň je v plnom prúde a vy stále nemáte kabelku alebo ruksak na túto sezónu? Rok 2020 je charakteristický mnohými módmi trendami. Každý si tak dokáže nájsť to, čo sa mu páči. Jesenná kolekcia v sebe ukrýva desiatky zaujímavých kúskov. Jeden z nich si určite zamilujete aj vy.

damsky ruksak - lamio.sk

 

Peňaženka je základným kúskom, ktorý by nemal chýbať v kabelke žiadnej ženy. Jej úloha je najmä praktická. Môžete si do nej uložiť všetky platobné či vernostné karty, peniaze či vizitky. To však nie je všetko. Dámska peňaženka môže byť aj štýlovým doplnkom, ktorý zaujme a pritiahne pozornosť.

damska kozena penazenka - lamio.sk

 

Na chladné jesenné a zimné počasie je potrebné správne sa pripraviť nielen oblečením, ale taktiež obuvou. Tá by mala byť kvalitná, dostatočne teplá a štýlová. Klasické vysoké čižmy však nie sú jediné, ktoré si môžete počas tohto obdobia obuť. Veľmi obľúbenými sú aj členkové čižmy vhodné do akéhokoľvek outfitu.

clenkove cozmy - lamio.sk

 

Kolekcia jeseň - zima 2020/21 Tosca Blu

5.10.2020

Tak neodolateľné sladká...

Kúsky v novej kolekcii Tosca Blu Jeseň/Zima 2020/21 nesú lahodné mená. Čaká na vás pokušenie farieb, ktoré sú energické, ohnivé, rozpaľujú zimu, sú charakteristické geometrickými tvarmi, kompozíciou a sú ako keby majstrovské diela na torte. Doplnky si v tejto kolekcii nárokujú svoje miesto, presne tak, ako čerešnička na torte.

Rôznorodé variácie

Balans, farby, prekrytie: geometria v tejto kolekcii je prísna a predstavuje hypnotické umenie. Je zmiešaná s inšpiráciou a presnosťou.

Hlavnú úlohu hrajú najmä čiary na Tosca Blu kabelkách, ktoré spolu tvoria umelecké diela. Za pozornosť stojí aj chromatický patchwork, ktorý môžeme vidieť na cross-body kabelkách a malých taškách. Samotné šitie je krížovo vyobrazené na metalassé koži. Čisté línie tvoria nezameniteľnú siluetu, ba až dokonca sochu. Perfektne hranaté alebo kruhové tvary sú vždy pripravené pre dámu, aby tieto kúsky nosila s hrdosťou.

Oranžová energia

V sezóne, kedy je všetko svetlé, až plné intenzívnej vášne, paleta Tosca Blu predstavuje farby teplých pomarančov v každom odtieni, od tehly až po kožu. Lákavé, ako teplý koláč počas zimných dní, sú cross-body kabelky, ktoré sú na výber z hladkej kože, nekonvenčných čiar, z ktorých sršia farby a energia. A ak by sa tu náhodou vyskytla iná farba, aká iná by to mohla byť než jemne cukrová, sorbetové odtiene fuschie, zelené, čučoriedkové až po makarónkovo pastelové?

Červená a kávová

Oheň, plamene a čierna horúca káva.

Farebné trendy pre ďalšiu jeseň/zimu sú bez pochýb: najtmavšia hnedá – pražená a intenzívna s dotykom kakaovej – rozhodujúca s vibrant červenou, v kombinácií s britským charakterom ihneď udáva trendy. Odtieň tmavej čokolády je horúci, ktorý ponúka romantickú alternatívu k čiernej, zatiaľ kým červená kradne svetlo celej scény a neúnosne rýchlo zdvíha teplotu.

Toto je nový fashion recept z dielne Tosca Blu, ktorý je založený na ultra-ženskej, gurmánskej kolekcii, v ktorej bude nositeľka hviezdou ďalšej sezóny.

 

Zmyselná a ženská. Taká je nová kolekcia FW 20/21 Coccinelle

16.9.2020

Nová FW kolekcia 20/21 Coccinelle sa natáčala v Miláne s talianskou herečkou Valentina Bellè, s fotografom a riaditeľom celej kampane Luca Campri a o styling sa postarala Vittoria Cerciello.

Valentina sa narodila vo Verone v roku 1992. Je jednou z najuznávanejších talianskych herečiek a za svoj život sa objavila v rade medzinárodných produkcií. V jej poslednom filme si zahrala po boku Dustina Hoffmana a Toniho Servilla.

Talianska jedinečnosť

„Bolo pre nás dôležité spolupracovať s talianskou značkou, ktorá sa teší medzinárodnej prestíži a ktorá hrdo nesie lokálnu výrobu. Zároveň ktorá v tom najlepšom svetle predstaví popredné talenty našej krajiny. V momentálnej situácií je dôležité poukázať na taliansku kreativitu, ktorá bola vždy medzinárodne uznávaná pre jej schopnosť ukázať krásu vo všetkých smeroch,“ hovorí art director Luca Campri.

Zlatý vek talianskej kinematografie

Kampaň Coccinelle FW 2020/21 je tvorená s kinematografickým podtónom. Točila sa v štúdiu, kde modré steny sú osvetľované spoza opony. Táto scéna vytvára romantickú, snovú atmosféru, ktorá je natočená analógovými technikami. Tie sa môžu vidieť na fotografiách, ale aj vo video kampani, ktorého zvuk evokuje zlatý vek talianskej kinematografie.

Styling Vittorie je inšpirovaný vzhľadom slávnych herečiek z druhej polovice 60. rokov a začiatkoch 70. rokov: ženami, ktoré sa stali symbolmi sebaurčenia a emancipácie pre súčasnosť, ale aj budúce generácie. Coccinelle stvárňuje ich „Italia bella,“ v kampani, ktorá je založená na talianskej tvorivosti a talente žien. 

 

 

Ako sa vyznať v talianskom číslovaní oblečenia?

19.8.2020

Dámy, ako už dobre viete, tak na našom eshope lamio.sk nájdete ponuku tých najkvalitnejších talianskych kúskov. Zorientovať sa v číslovaní topánok je jednoduché, keďže číslovanie je totožné s tým našim. Ale ako si správne vybrať kúsok oblečenia v talianskom číslovaní tak, aby Vám sadol?

Slovenské číslovanie

U nás na Slovensku sme zvyknuté, že sa oblečenie čísluje od veľkosti 32, ktoré je najmenšie a následne sa pridávajú násobky dvoch. Takéto číslovanie je bežné aj vo Francúzsku, či Nemecku. Taktiež sa môžeme stretnúť aj s medzinárodnými veľkosťami, ktoré sa označujú písmenami ako S, M, L, či dokonca XS, až XXL. Písmeno X znamená extra. Takže v prípade XS, je veľkosť oblečenia extra small- extra malá alebo naopak XL extra large- extra veľká.

Odlišné talianske číslovanie

Určite ste postrehli, že veľkosti v talianskom číslovaní majú väčšie čísla ako tie naše. Spočiatku toto číslovanie môže zmiasť a občas niekedy rozosmútiť, pretože v talianskom číslovaní veľkosť Vášho oblečenia bude mať vyššie číslo, ako sme zvyknuté.

Na Slovensku by ste si povedali, že veľkosť 40 rozhodne nie je pre Vás, pretože zvyčajne nosíte oblečenie veľkosti S a nie L. Lenže toto talianske číslovanie je iné. Tu oblečenie začína na veľkosti 38, ktoré korešponduje s našim XS. Spomínaná veľkosť 40 je teda naše S, keďže taktiež ako u nás sa číslovanie oblečenia odvíja od násobkov dva.

Ak ste si neistá, odmerajte sa

Kolekcia Luisa Spagnoli ponúka dva druhy číslovania. Medzinárodné, na ktoré sme zvyknuté a talianske. Toto talianske číslovanie rozhodne nie je žiadna veda. Ale ak by ste si stále boli neisté, tak dôležité je si zmerať obvod hrudníka, pása a bokov, na základe ktorých budete vedieť svoju správnu veľkosť. 

Pre lepšie pochopenie Vám prinášame prevodovú tabuľku jednotlivých veľkostí, aby ste už nemuseli hádať, ale s nakupovať s istotou. 

 

 

 

Kampaň pre rok 2020 z dielne Luisa Spagnoli

20.7.2020

#IAMEVERYWOMAN Som každou ženou alebo inak povedané, všetky sme rovnaké. To je heslo tohtoročnej kampane pre jar/ leto 2020 z dielne značky Luisa Spagnoli. V tejto krátkej vete je toho toľko obsiahnuté. Taktiež nesie veľmi dôležité posolstvo, ktoré by každá z nás mala poznať. V prvom rade nám dovoľte priblížiť, prečo práve toto krátke slovné spojenie je sloganom pre túto

sezónu. Kampaň pre rok 2020 Luisa Spagnoli

 Bohatá história značky Luisa Spagnoli

Ako už dobre viete z predošlých blogových článkov, zakladateľka značky Luisa Spagnoli bola ženou s veľkou Ž, donna Luisa Spagnoli. Stála aj za zrodom preslávenej čokoládovne Perugina a neskôr založila firmu na tkaniny angorskej priadze. Bola priekopníčkou v mnohých smeroch. Je označovaná prvou ženou, ktorá si založila svoj vlastný business v Taliansku, čo  bolo v predvojnovom období veľkým tabu pre ženy. Vo svojej firme zamestnávala predovšetkým ženy a tým im aj zlepšila postavenie. Nikdy sa nepovyšovala nad svoje zamestnankyne a vždy tvrdila, že je jednou z nich. Pretože sme si všetky rovnaké.  

Tvár kampane Elsa Hosk

Práve v tejto myšlienke sa nesie tohtoročná kampaň módneho domu Luisa Spagnoli. Je o ženách, manželkách, sestrách, jednoducho o nás. Je to o vyzdvihovaní našej odvahy, hrdosti, cieľavedomosti, šikovnosti a kráse. Pre kampaň jar/ leto 2020 všetky tieto vlastnosti boli zhmotnené švédskou modelkou Elsou Hosk, známej z rôznych módnych prehliadok pre veľké módne domy. Fotografoval ju preslávený Taliansky fotograf Giampaolo Sgura.

Jedinečné elegantné oblečenie

Elsa žiari v novej kolekcii a podčiarkuje ju svojim unikátnym a jedinečným štýlom. Práve ten štýl, šarm, elegancia spojená so sviežosťou a originalitou pridáva nesmiernu hodnotu pre novú kolekciu. Rovnako ponúka nové vnímanie a interpretovanie osobitých štýlov každej ženy. Preto sa všetky dámy v elegantnom oblečení z dielne Luisa Spagnoli nájdu, vyberú si a bezpodmienečne sa do jednotlivých kúskov zamilujú. Či už to budú šaty Luisa Spagnoli alebo originálne doplnky z tejto dielne. Však presvedčte sa samé...

           Luisa Spagnoli šaty | Lamio.sk                   Luisa Spagnoli elegantné oblečenie | Lamio.sk           Luisa Spagnoli | Lamio.sk       

 

 

Trendy leta 2020

29.6.2020

Dámy, leto je už za rohom. Ani sme sa nenazdali a teploty už dosahujú takmer tropické čísla. Viete, čo to znamená? Že konečne môžeme ukázať svetu naše nové letné kúsky, v ktorých budeme tráviť dni v práci alebo príjemné dlhé letné večery. A ak ste sa ešte nerozhodli, ktoré šaty sú pre Vás tie pravé alebo ktoré sú momentálne chick, pokračujte ďalej v čítaní. Veríme, že nájdete inšpiráciu.

 

Ľan náš jedinečný

Materiál, ktorý nesmie chýbať v letnom šatníku každej dámy je ľan. Na leto je úplne ideálny, pretože tento materiál je veľmi vzdušný, udržateľný, ale zároveň štýlový. Na súčasnom trhu si viete vybrať množstvo ľanových kúskov, od tričiek, nohavíc, šiat či blúzok. My Vám odporúčame túto ľanovú blúzku od značky Luisa Spagnoli v krásnom letnom prevedení s odhalenými ramenami, ktoré pôsobia sexi, ale nie vyzývavo.

Fantázií sa medze nekladú 

Ruku na srdce. Počas letných dní je častokrát ťažké skombinovať naše outfity tak, aby boli štýlové, vhodné do práce, ale zároveň pohodlné, aby sme v ich vydržali celý deň. Preto ďalší kúsok sú tieto krátke nohavice, ktoré majú ideálnu dĺžku a dokážete ich skombinovať s rôznymi topmi, blúzkami, či ľanovými blúzkami. Môžete si vybrať od pestrofarebných kúskov, až po klasické kárované. Fantázií sa medze nekladú. Zároveň, ak si k nim obujete topánky na čo i len malom podpätku, Vaše nohy budú dokonalo predĺžené a budete sa cítiť štýlovo. Počas leta 2020 sú trendy kúsky, ktoré si pamätáme z našej mladosti, ako lodičky s hranatou špičkou alebo pohodlné mokasíny.

 

Móda sa vracia!

Aj vy ste si všimli, že sa módne trendy počas niekoľkých rokoch opakujú? Je to skvelé, pretože kúsky, ktoré máte v šatníku nikdy nevyjdú z módy. Preto je úžasné si zaobstarať kvalitné kúsky, ktoré Vás budú sprevádzať takmer každým letom. Ideálny materiál na leto je aj hodváb, pretože je ľahký, vzdušný a veľmi pohodlný. A keď sme spomínali nestarnúce kúsky, pamätáte si na zvonové nohavice, ktoré Vám dokonalo zvýraznia figúru? Tak presne tie sú opäť v móde. My si vyberáme možno trocha netradičný hadí vzor, ale keď ho vieme skombinovať s bielou blúzkou, topom alebo dokonca crop topom, dokážeme vytvoriť štýlový letný outfit. 

 

Vysnívané sukne

Ak nepreferujete nohavice takéhoto typu, nezúfajte! Trendy sú aj sukne, či už krátke alebo dlhé v pestrofarebných alebo zemitých farbách. Tieto sukničky dokážete skombinovať ako outfit do práce alebo na prechádzky mestom. Našou jednotkou je táto plisovaná sukňa, ktorá je strečová a veľmi pohodlná. Zároveň ju ponúkame aj v rôznych farbách, takže je len na Vás, ktorú si vyberiete.

 

 

Šaty na každú príležitosť

Šaty. Srdcová záležitosť každej z nás. Či už preferujete krátke, midi alebo maxi, jednoducho je to kúsok, ktorý má v šatníku čestné miesto. Na výber máte z nespočetného množstva kúskov rôznych materiálov, strihov alebo vzorov. Trendom tohto leta sú košeľové šaty, ktoré môžete nosiť na všelijaké spôsoby. Či už stiahnuté opaskom, ktoré Vám vytvoria dokonalý osí pás alebo len voľne na Vašom tele pre Vaše pohodlie. Musíme sa priznať, že v maxi kvetinových šatách z dielne Luisi Spagnoli sa cítime ako víly.

Šatky sú poklad šatníka

Posledný kúsok, ktorý by sme Vám chceli predstaviť ako trend leta 2020 je šatka. My šatky zbožňujeme, pretože sú to kúsky, ktoré dokážete využiť každý deň. Viete si ju poskladať ako čelenku a zachytiť ňou všetky neposlušné vlasy. Zároveň počas dní v práci, kde klimatizácia pracuje na plné obrátky si ju viete uviazať okolo krku alebo jednoducho prehodiť cez plecia. A nemôžeme zabudnúť spomenúť, že si ju viete zaviazať aj na Vašu obľúbenú kabelku a vďaka tomuto malému akcentu vytvoríte zaujímavý outfit.

 

 

Priateľky, týmto článkom sme Vám chceli priblížiť kúsky, ktoré sú trendy na toto leto a nemali by Vám chýbať v šatníku. Veríme, že ste si našli svojich favoritov. Ak áno, ale prajete si vidieť viac, neváhajte a preskúmajte celý náš eshop lamio.sk, kde nájdete dokonalé kúsky, či už na bežný deň, do práce alebo na špeciálne príležitosti. Ak by ste si priali vyskúšať kúsky osobne, navštívte nás v butiku Luisa Spagnoli v Eurovea, kde Vám naše kolegynky ochotne poradia. Tešíme sa na Vás. 

 

 

Trendy leta 2020

09.06.2020

Výroba kvalitnej kože je zdĺhavý a veľmi technický proces. Tento proces musí byť dodržaný s presnosťou a starostlivosťou, aby bola vždy vyrobená vysokokvalitná koža, z ktorej sa vyrábajú naše obľúbené kabelky, či kožené doplnky.Kožené produkty sa môžu vyrábať z rôznych zvierat, ale najčastejšími sú kravy. Ich koža sa používa ako vedľajší produkt v masovom a mliekarenskom priemysle a vďaka umeniu výroby kože tento užitočný materiál nájde využitie a vydrží priam až celé desaťročia.

Zaujímavosťou je, že samotný chov zvieraťa dokáže ovplyvniť kvalitu kože. Napríklad taký hovädzí dobytok, ktorý je na špeciálnej diéte s prímesami v potrave v podobe rastových hormónov, sa môže odraziť v horšej kvalite kože a následne samotného výrobku. My v Coccinelle a Tosca Blu sa zaväzujeme používať iba tie najkvalitnejšie kože. Proces tvorenia kožených kúskov prechádza rôznymi stupňami výroby. V prvom rade sa získa čistá koža, ktorá sa umiestni do soľného kúpeľa, aby sa z materiálu odstránili všetky nečistoty alebo iné materiály, ktoré sa na nej môžu vyskytnúť. Po celom tomto procese sa objem kože zväčší a spojí sa do dvoch vrstiev. Vrchná časť je tá, z ktorej sa vyrábajú najkvalitnejšie výrobky, pretože táto vrstva má úzku štruktúru vlákien a tým ju robí odolnejšou, pružnejšou a skvelou na denno-denné používanie. 

Neskôr prichádza na rad proces opaľovania, aby sa z kože odstránila prebytočná vlhkosť a aby sa správne usušila. Sušenie prebieha na vzduchu alebo vo vákuu. Vďaka týmto procesom bude mať koža hladkú a pevnú textúru. Následne sa koža farbí na požadované odtiene. Farbiva sú vysoko kvalitné a tvorené pomocou počítačového programu na získanie žiarivej a dokonalej farby. Proces farbenia môže trvať veľmi dlho, aby sa farba do kože vsiakla a farba na nej vydržala. Po farbení sa koža dôkladne umyje a nechá voľne vysušiť. 

Prichádzame k finálnym krokom výroby kože nazývaným kožená úprava. Tu sa koža opracováva tak, aby bola pružná, upravená a využiteľná. Niekedy je potrebné kožu zmäkčiť pomocou prírodných olejov. Týmto procesom sa vytvára kvalitnejšia povrchová úprava, ktorú naše zákazníčky zbožňujú. Priznajte sa, ktorá z Vás má rada prechádzať dlaňou po Vašej Coccinelle kabelke?

Poslednou fázou tohto zdĺhavého procesu je kontrola kvality, aby sa zabezpečila tá správna kvalita a farba bez žiadnych anomálii. Tu koža putuje ďalej do ateliérov, kde sa spracováva podôb do Vašich obľúbených kabeliek a doplnkov

Veríme, že sme Vám priblížili proces tvorenia hlavného materiálu našich produktov a zároveň, že sme vás utvrdili v tom, že naše produkty Coccinelle sú tvorené vysokokvalitným kožami. Zároveň, že sú precízne spracovávané a určené pre silné dámy, ktoré majú svoj štýl podčiarknutý kvalitnými kúskami. 

 

 

Aj módna značka môže sebe niesť dávne remeslo

01.06.2020

 

Blížime sa ku koncu v našom mini seriály o histórií značiek, ktoré môžete nájsť na tejto webovej stránke lamio.sk. Dnes si predstavíme najmladšiu značku, ktorú ponúkame, Tosca Blu. História tejto značky siaha až do roku 1978, kedy pán Giacomo Ronzoni založil firmu v Bergame, ktorá sa špecializovala na kožené výrobky. Práve v tomto čase sa v Európe kládol väčší dôraz na módu a postupne sa stávala životným štýlom všetkých ľudí. Práve táto éra bola pre Ronzoniho skvelá príležitosť pre rozvoj jeho firmy. Venoval sa výrobe kožených opaskov a rôznych doplnkov, ktoré sa postupom času stali neoddeliteľnou súčasťou každého Taliana a Talianky. 

O dvadsať rokov neskôr, v roku 1998 Giacomo Ronzoni predstavil svetu značku Tosca Blu, ktorá bola pomenovaná po Ronzonovej najstaršej dcére Virginie Tosca Blu. Zo začiatku sa táto značka špecializovala na doplnky, ale postupom času sa rozrastala. Len pár rokov po uvedení na trh bola Tosca Blu považovaná za jedného z najkľúčovejších hráčov v Talianskej móde, pretože bola charakterizovaná mladým a jedinečným štýlom spojeným s remeselným spracovaním a čo bolo najdôležitejšie, bola dostupná pre kohokoľvek. 

Ako plynul čas značka Tosca Blu zastávala skvelú pozíciu na trhu s módou. A to bol impulz pre tvorbu nových výziev v podobe obuvi. Cieľom bolo vytvoriť obuv pre mladé, dynamické, sebavedomé ženy, ktoré majú rady kvalitu a štýl za prijateľnú cenu. Domovom pre výrobu topánok Tosca Blu Studio sa stala romantická Verona. Tu sa vyrábajú kolekcie s čistými líniami, dôrazom na balans medzi jednoduchosťou a eleganciou a zároveň medzi štýlovými a trendovými kúskami na každodenné nosenie. V kolekcii Tosca Blu Studio nájdete topánky, ktoré sa hodia na každodenné nosenie, až po elegantné lodičky vhodné do práce, či ako obuv k večernej toalete. 

Tradície značky TOSCA BLU ponúkajú každú sezónu širokú škálu moderných, funkčných dizajnov, kreatívne trendy, s osobitným dôrazom na výber koží a remeselnej tvorby každého kúsku. Zároveň nesmieme zabudnúť na naše najobľúbenejšie kabelky, ktoré sú taktiež všetky vytvorené z kvalitne vyberaných koží a sú spracované precíznym remeslom. 

Veríme, že prostredníctvom nášho seriálu o talianskych značkách, ktoré ponúka náš eshop lamio.sk ste sa dozvedeli niečo z histórie o kúskoch, ktoré tak rady nosíte a sú Vašou neoddeliteľnou súčasťou. Radi by sme Vám pripomenuli, že naše obchody sú už opäť otvorené! Veľmi radi Vás privítame v našej predajni Coccinelle na Michalskej ulici v Bratislave, ale aj v Auparku. Kúsky Luisa Spagnoli a Tosca Blu si zasa môžete osobne prezrieť a zakúpiť v našich predajniach v Eurovea v Bratislave. Tešíme sa na stretnutia s Vami a prajeme Vám krásny a úspešný deň. 

 

 

Tradícia, ktorá pretrváva dodnes

24.5.2020

 

Vítame Vás opäť v našom miniseriály o značkách, ktoré milujete. Dnes by sme Vám radi predstavili značku so 100 ročnou tradíciou, ktorá, ako už dobre tušíte, tiež má pôvod v Taliansku. Dáma, Luisa Spagnoli, ktorá stojí za zrodom značky s takým istým názvom sa najprv dostala do povedomia Talianov v súvislosti s malou čokoládovňou Perugina. V tom čase to bol neskutočný úspech, nakoľko pre ženy v Taliansku v 20. tych rokoch bolo nezvyčajné si zakladať biznis. Všetko viedli muži. Prišla Prvá Svetová Vojna, ale čokoládovňa sa udržala a dokonca pani Spagnoli prijala viac zamestnancov. Po skončení vojny Luisa Spagnoli založila novú firmu, ktorá sa venovala chovu hydiny a angorských králikov, ktoré sú preslávené pre svoju mäkkú srsť. 

Jeden deň Luisa hladkala králika a uvedomila si, aký má hebký kožúšok. Vtom ju napadlo, že by jeho kožuch bola skvelá tkanina. Spojenie tejto dokonalej tkaniny a vízie prinesenia elegancie a jemnosti na Taliansky trh prerástlo do úspešného príbehu, ktorý trvá dodnes. V roku 1928 Luisa Spagnoli predstavila angorskú priadzu na rôzne pleteniny, šatiek a módnych odevov pod ochrannou značkou l’Angora Spagnoli. 

S istotou vieme povedať, že Luisa bola jednou z najpodstatnejších revolucionárok v Taliansku. Ako sme už vyššie spomínali, ženy v biznise a zamestnávať ženy bolo pre spoločnosť tabu. Lenže Luisa sa nebála, stála si za svojim snom a bola odhodlaná ho dosiahnuť. Postupne sa značka Lusia Spagnoli stala jednotkou v produkcii angorskej vlny. Zároveň zamestnávaním žien vo svojej firme zároveň zlepšila postavenie žien v Taliansku. 

Bohužiaľ, Luisa Spagnoli nemohla zažiť úplný úspech firmy, pretože jej bola diagnostikovaná rakovina. Aby dostala tú najlepšiu lekársku starostlivosť vo svete, bola prevezená do Paríža, kde zomrela v roku 1935. Jej syn Mario Spagnoli pokračoval v matkiných šľapajach a fabriku opäť po Druhej Svetovej Vojne otvoril. Mal myšlienku, že móda musí byť dostupná pre všetky ženy tak, ako by to chcela jeho mamka. Na počesť svojej matky Luisi Spagnoli otvoril prvý obchod v Perugii (miesto narodenia Luisi) a neskôr v iných vyhlásených mestách módy ako Florencii, Ríme, Miláne, či Neapole. 

Osem rokov po Luisinej smrti, v roku 1943 bola značka Luisa Spagnoli vyhlásená za najmodernejšiu a najväčšiu módnu značku v Európe. Postupne Mario Spagnoli zamestnával množstvo ľudí a vytvoril taký závod, ktorý zamestnancom nahrádzal domov. V priestoroch firmy Spagnoli bola materská škola, kostol, športové a rekreačné zariadenia. To vytvorilo neuveriteľný vzťah zamestnancov a majiteľov firmy. 

Momentálne vedie značku Luisina dcéra Nicoletta, od roku 1985. Pod jej vedením sa trocha zmenila stratégia a značka sa zameriava na mladšie zákaznícky. Aj napriek tomu je táto značka stále charakteristická hodnotami, ktoré pred 100 rokmi zaviedla Luisa Spagnoli: kvalita materiálov, elegancia a praktickosť každého kúsku. 

V našej ponuke si môžete vybrať presne tieto kúsky z vysokokvalitného materiálu, dlhoročnej tradície vo svojom remesle s použitím cenných a jedinečných priadzí a materiálov. Taktiež ponúkame všetko od oblečenia pre dámy na rôzne príležitosti. Od voľnočasových odevov, až po večerné róby. Akýkoľvek kúsok zo značky Luisa Spagnoli si nájde miesto vo Vašom šatníku a nikdy nevyjde z módy, keďže každý kúsok je nadčasový a vyrobený z precíznych materiálov. Pre nás a naše zákazníčky je dôležité vlastniť kúsky z tohto módneho domu, pretože nenesú v sebe iba kvalitu, ale aj hrdosť, odhodlanosť a silu ženy, ktorá stála za jej vytvorením. Na našom eshope lamio.sk si viete vybrať rôzne kúsky, od minimalistických tričiek, nohavíc, kabátov, až po večerné šaty, či doplnky. Je len na Vás, ktorý kúsok Vás bude tešiť a bude vás sprevádzať každý deň.

 

 

Lovebrand tvorený ženami ženám

 

11.5.2020

Na našom eshope Vám ponúkame tie najkvalitnejšie Talianske značky, ktoré si každá dáma zamiluje. V tomto miniseriály by sme Vám radi postupne predstavili značky, ktoré si u nás môžete zakúpiť. Dovoľte nám, aby sme Vám priblížili obľúbenú značku Coccinelle.

Celý príbeh sa začína pred 42 rokmi v Parme, 1200km od hlavného mesta módy, Milána v Taliansku. Prvá myšlienka značky spočívala tom, aby sa kúsky z tejto dielne stali základom každého dámskeho šatníka. 

Počas desiatok rokov sa hlavný zámer značky nezmenil. Stále sú tieto kúsky určené pre ženy na oslavu ich sebavedomia a Gioia di Vivere, čiže radosti zo života. 

Coccinelle tvorí štýlové kúsky, ktoré sú vytvorené tak, aby sa stali neoddeliteľnou súčasťou dámskych šatníkov na každý deň. Zároveň prostredníctvom týchto kúskov dokážeme oslavovať sebavedomie moderných dám, ktoré sa rady cítia samé sebou a majú svoj štýl. 

Zaujíma Vás, kde nachádzajú dizajnéri inšpiráciu pri tvorení nových kúskov?  Eleonora Pujia a Vinciane Stouvenaker, kreatívne manažérky značky Coccinelle nám prezradili, že inšpiráciu nachádzajú každý deň vo svojich zákazníčkach, dámach a v ich každodennom živote. Keďže táto značka je tvorená ženami pre ženy, vieme sa zaručiť, že je silná, nadčasová a otvorená novým výzvam, ktorým musíme, my dámy, čeliť v živote. 

Všetky výrobky sú vyrobené z tých najkvalitnejších koží, ktoré dostať na momentálnom trhu. Zároveň každý kúsok, či už v podobe kabelky, ľadvinky alebo doplnky je kombinácia perfektného minimalizmu, čistých línií a štýlových výrobkov s dôrazom na taliansku eleganciu. Každý rok sa tvorí nová kolekcia, pričom každý kúsok je ručne vyrábaný s precíznosťou a dôrazom na výber materiálov z najvyššej kvality. 

Momentálne si viete Coccinelle kabelky, či doplnky kúpiť vo viac ako 50 krajinách sveta a sme veľmi radi, že aj u nás na Slovensku. Neváhajte a príďte sa presvedčiť na vlastné oči o jedinečnosti a kvalite týchto produktov zatiaľ iba na Michalskej ulici v Bratislave alebo na našom eshope lamio.sk. Po skončení mimoriadnej situácie sa na Vás tešíme aj v obchodom dome AUPARK v Bratislave.

 

 

Čo sa skrýva za slovom LAMIO?

10.4.2020

Taliansko. Čo sa Vám, dámy vynorí v mysli pri počutí slova tejto nádhernej krajiny? Skvelé víno, lahodné jedlo alebo dokonalé pláže? A samozrejme, nemôžeme zabudnúť ani na kvalitné oblečenie. To sú veci, pre ktoré Taliansko tak milujeme. V týchto časoch je náročné si priniesť kúsok Talianska k sebe domov, ale povieme Vám úprimne, nič nie je nemožné! 

Prostredníctvom nášho nového eshopu lamio.sk si dokážete kúpiť kúsok talianska domov v podobe kvalitných talianskych materiálov a precíznych strihov.

Prosím, zoznámte sa s našim eshopom lamio.sk. Tie dámy, ktoré poznajú taliansky jazyk možno už tušia, čo tento názov znamená. Slovíčko la je talianska predpona označujúca ženský rod. Slovo mio znamená moje. Keď tieto dve slová dáme dokopy, vyjde nám v prenesenom význame moje žensči dámske. A to je presne to, čo vaša duša nájde u nás. Všetky dôležité veci, ktoré tvoria Vašu neodolateľnú ženskú stránku.

Od nádherných a kvalitných kúskov značky Tosca BluLuisa Spagnoli , ktoré obohatia šatníky mladých dievčat, ale aj dám v najlepších rokoch, po prepracované kabelky z dielní Coccinelle a Tosca Blu, až po pohodlné a štýlové topánky Tosca Blu. 

Toto všetko ponúka naša nová stránka lamio.sk, kde nájdete samú seba v našich kúskoch oblečenia, topánok, či kabeliek a peňaženiek. A nezabúdajte, počas týchto dní platí 20% zľava na všetko v našom eshope. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia