Kategórie
 
 
 
 
 

Elegancia Dolce Vita: 5 vecí, na ktoré by ste sa mali zamerať pri výbere plesového vzhľadu

V talianskom svete módy má pojem "Dolce Vita" výnimočný význam. Odkazuje na sladký život plný radosti, elegancie a nesporného štýlu. V duchu tohto slovného spojenia, ktoré je zachytené nielen v talianskom životnom štýle, aj v módnych kúskoch, vám predstavíme 5 vecí, na ktoré by ste mali zamerať pri výbere vašich dokonalých šiat.

1. Jednoduché línie a príjemné materiály

Nie nadarmo sa hovorí, že v jednoduchosti je krása. Talianski návrhári pri tvorbe spoločenských šiat skoro vždy siahajú po jemných líniách a príjemných materiáloch, ktoré objímajú postavu a zdôrazňujú ženskosť. Krásne prepracované spodničky, vyšívané detaily a jemné látky ako čipka, hodváb a organza, sú charakteristickými prvkami, ktoré dodávajú šatám výnimočnú eleganciu. Vkusné čierne šaty od Luisy Spagnoli v sebe snúbia eleganciu aj ženskosť. Rovnako decentné sú aj midi šaty z dielne Twinset.

 

2. Jemné farby a pastelové odtiene

Farby hrajú kľúčovú úlohu v talianskom štýle. Pastelové odtiene, ako slonovinová biela, jemná ružová, nebesky modrá a klasická čierna, vytvárajú príjemný dojem sofistikovanosti a ľahkosti. Tieto farby dodávajú spoločenským šatám jemný a romantický nádych.

 

3. Volány a výšivky

Volány pridávajú do šiat šarm a hru pohybu, čo je v súlade s atmosférou "Dolce Vita". Pri výbere šiat s volánmi si všímajte ich umiestnenie - môžu zdobiť okraj rukávov, spodnú časť šiat alebo dokonca celú sukňu. Zdôrazňujú romantický a ženský štýl, ktorý podčiarkne jemnosť vášho vzhľadu. Detailné výšivky sú v súlade s bohatým talianskym dedičstvom. Šaty s jemnými výšivkami, ktoré zdobia okrajové línie môžu vytvoriť dojem luxusu. Pri výbere šiat s výšivkou dbajte na to, aby boli precízne a vkusné, a aby vytvárali sofistikovaný dojem.

 

4. Výstrih: áno alebo nie?

Veľmi populárny a elegantný je V-výstrih, ktorý dodáva šatám moderný a ženský nádych. Spoločenské šaty majú rôzne variácie tohto strihu, či už ide o hlboký výstrih na chrbte alebo jemné otvorenie látky na dekolte. My hovoríme výstrihu určite áno.

 

 

5. Výrazné doplnky

Dôležitým prvkom talianskeho dolce vita štýlu sú najmä doplnky. K slávnostným šatám patria nádherné náušnice, elegantné náhrdelníky a jemné rukavice. Neodmysliteľnou súčasťou každého ženského oufitu je aj kabelka. Prepracovaná xy od coccinelle netypického vzhľadu je skvelým doplnkom večerného outfitu. Jednoduché a čisté línie šiat v spojení s výraznými detailmi sú aktuálne veľmi populárne.

Jednoduché línie, príjemné materiály, jemné farby a výrazné detaily vytvárajú jedinečný štýl, ktorý oslavuje ženskosť a taliansku nespornú eleganciu Dolce Vita.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia