Kategórie
 
 
 
 
 

Sako nepatrí len do práce. Nepodceňujte tento fashion kúsok

Mnoho z nás má zadefinované sako ako nevyhnutný kúsok pracovného outfitu. Nosíme ho, keď chceme vyzerať elegantne, upravene a v súlade s pracovným dresscodom. Avšak tento kúsok nemusíte nosiť iba do práce! V dnešnom blogom článku sa pozrieme na to, ako sa môže sako stať jedným z vašich najobľúbenejších kúskov tejto jari.

Zahoďte predsudky

Dámske sako do práce musí spĺňať niekoľko atribútov – musí tvarovať postavu, byť maximálne po bedrové kosti, malo by byť rovnakej farby ako nohavice alebo sukňa a iné. Avšak pri sakách, ktoré sú trendy túto jar zabudnite na pravidlá! 

Máte na výber nespočetné množstvo strihov, farieb, ale aj materiálov. Ak si zatiaľ netrúfate na odvážnejšie kúsky, tak odporúčame vám voliť si iba iné farby sák ako zaužívajú čiernu alebo modrú. Momentálne sú veľmi trendy pestré a pastelové farby, ktoré môžete skombinovať v rovnakých odtieňoch alebo s klasickou bielou či čiernou.

Druhým veľmi obľúbeným strihom dámskych sák sú oversized saká. Určite ste už podobný kúsok videli z hlavných miest módy a preto sa nebojte vniesť tento trend aj do vášho mesta. Jednoducho si nájdite dlhé sako, ktoré vám siaha po zadok a má širšie rukávy. Na prvý pohľad tento kúsok môže pôsobiť ako vrece, avšak nemôžete zabudnúť na opasok! Ten vám dokonalo vytvaruje pás, opticky zúži postavu a vytvorí vám dokonalú siluetu, ktorú by ste bez neho nedosiahli.

Kombinácie sú iba na vás

Najvrchnejšiu vrstvu outfitu by sme už mali, avšak čo by ste si mali obliecť pod sako a hodia sa k saku nohavice alebo sukňa? V týchto časoch na tom úplne nezáleží! Jediné na čom záleží je, že sa v týchto kúskoch budete cítiť sebavedomo a žensky.

Ak sa chystáte iba na prechádzku mestom s priateľkami a chcete sa obliecť skôr ležérnejšie, odporúčame vám k oversized saku si obliecť nohavice s rozšíreným strihom alebo takzvané culottes širšieho strihu. Obuť si môžete buď tenisky alebo mokasíny na miernom podpätku, ak by ste si chceli predĺžiť siluetu.

K saku dokonca môžete kombinovať aj klasické cigaretové nohavice, ktoré ste zvyknutá nosiť do práce. Momentálne zažívajú veľký boom, najmä v bledých a jemných farbách ako smotanová, piesková či béžová. Ak si k takýmto nohaviciam oblečiete priliehavejší top alebo blúzku, elegantnejší outfit je na svete. Avšak tieto nohavice môžete kombinovať aj s mikinami, cez ktoré si prehodíte sako a obujete si tenisky. Takto máte zaručené, že vám bude príjemne, pohodlne a v súlade so súčasnými trendmi.

Doplnky podčiarknu váš outfit

Pri nosení saka nemôžete zabúdať ani na doplnky, ktoré váš outfit povýšia na vyšší level. Niektoré dámy obľubujú brošne, ktoré práve teraz zažívajú opäť svoj návrat. Výhodou tohto klasického šperku je, že prostredníctvom neho môžete veľa prezradiť – vašu náladu alebo postoj k niektorým udalostiam. Nechajte teda hovoriť vás outfit za vás!

Okrem brošní sa k saku skvelo hodia aj visiace náušnice, jemné náhrdelníky zložené z viacerých retiazok a výrazné slnečné okuliare. A samozrejme, nezabúdajte ani na kvalitné kožené kabelky, ktoré využijete nie len k sakám, ale aj k hocijakému inému outfitu či už do práce alebo do mesta. Všetky trendy kúsky od sák, nohavíc, kvalitných topánok, jedinečných kabeliek a elegantných doplnkov nájdete na našom eshope lamio.sl. tak neváhajte a spravte si radosť hneď teraz.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia