Kategórie
 
 
 
 
 

Nepodceňujte luxusnú eleganciu ukrytú v trendy doplnkoch

Nič lepšie neozvláštni dámsky outfit ako jedinečné doplnky, ktoré môžete kombinovať ako sa vám zachce. Či sa už rozhodnete pre dámske opasky alebo hodvábnu šatku, takmer všetky outfity si takéto čerešničky na torte priam pýtajú. Ktoré sú najlepšie doplnky na túto jeseň a zimu, s ktorými nespravíte krok vedľa? Zistíte v našom novom blogu.

Opasky už dávno nepatria iba do nohavíc

Jeden doplnok nás sprevádza už celú desaťročia. Máme na mysli kvalitné kožené opasky, ktoré sme ešte ako malé nosili v nohaviciach, aby nám nepadali. Postupom času, ako sa aj móda menila, tak sa menilo umiestnenie opaskov na dámskych modeloch.

Tenké, jemné opasky s minimalistickou prackou sú vhodné do večerných šiat, pokiaľ máte šaty, ktoré sú strihnuté pod prsiami. Tento malý detail dokáže zmeniť celú vašu siluetu – opticky pozdvihne váš dekolt a zúži pás – spraví presne takú robotu, ktorú chceme! Avšak dámy kyprejších tvarov by sa mali takýmto opaskom vyhýbať a voliť radšej šaty s odhaleným dekoltom a splývavou sukňou.

Dámske opasky na šaty zažili boom už pred niekoľkými rokmi. Najviac môžeme vidieť tieto opasky na letných dlhých šatách. V takomto prípade sú opasky hrubšie, elastickejšie a s veľkou výraznou prackou. Pri takomto kombinovaní opasku a šiat rozhodne nespravíte krok vedľa. Ak aj chcete kombinovať opasky na šaty počas jesene a zimy, odporúčame ich umiestňovať na oversized košeľové šaty. Pri týchto šatách nemusíte mať už iba elastický opasok, ale skvelý je aj kožený, ktorý môžete zladiť s vašou kabelkou alebo topánkami.

Šatka na milión spôsobov

Hodvábna šatka je doplnok, ktorý by mala mať každá dáma v šatníku. Prečo? Pretože tento dokonalý a jedinečný kúsok môžete nosiť skutočne na milión spôsobov a tak ozvláštniť svoj model počas teplých, ale aj chladných dní.

Dámske šatky poznáme klasicky uviazané okolo krku. Krátke šatky v tvare štvorca sa uväzujú priamo ku krku, pričom týmto malým akcentom v podobe hodvábnej šatky si vytvoríte dokonalý francúzsky look.

Avšak, vyskúšali ste už šatku nosiť na hlave? Tento trend sa uchytil najmä toto leto a počas chladnejších jesenných dní pokračuje. Tak, ako kedysi nosili naše babičky šatky na vlasoch, uviazané pri krku, presne tak isto sa nosia aj dnes! Na chladnejšie dni avšak odporúčame zvoliť teplejšie materiály šatiek ako napríklad bavlnu, vlnu alebo kašmír.

Ak aj máte v skrini hodvábnu šatku a počas jesene by vám v nej bola zima, skúšali ste si ju uviazať okolo kabelky? Ak máte kabelky cez rameno s malým pútkom iba do ruky, tak si uviažte (obtočte) šatku priamo tam, kde kabelku držíte. Tento malý detail zmení výzor vašej kabelky a rozhodne ju ozvláštni. Pokiaľ nechcete obtočiť šatku, lebo sa bojíte, že by sa vám znehodnotila, pokojne si ju uviažte iba okolo jedného pútka a nechajte ju voľne „visieť“. V týchto prípadoch odporúčame zvoliť kontrastnú farbu šatky ku kabelke.

Šál na krk a čiapka na hlavu

Nie, nie, toto nie je vaša nočná mora z detstva, ale skutočná vychytávka, vďaka ktorej budete počas zimy v teplúčku a v pohode. Aj keď sme ako malé nemali rady šále a v puberte sme si ani za svet nechceli dať na hlavu čiapku či baretku, teraz ich zbožňujeme!

S týmito dvoma doplnkami môžete čarovať ako chcete. Dámske šále už nie sú iba neforemné kusy látky, ktorá pichá, ale šály z dielne Luisa Spagnoli sú poctivo vyberané s dôrazom na kvalitné materiály. Takto v jej ponuke nájdete iba dámske šály vyrobené z vlny, kašmíru alebo alpacy. Šály si nebojte uviazať na krk pri nosení kabátu alebo bundy, či si ich iba voľne necháte rozprestreté na krku a chrbte, je to iba na vás.

Okrem klasických dámskych čiapok sú túto jesennú a zimnú sezónu 21/22 veľmi trendy aj iné pokrývky hlavy ako napríklad baretky alebo klobúky. Aj v týchto doplnkoch platí, že čím kvalitnejší materiál bol použitý na jeho ušitie, tým vám v ňom bude príjemnejšie. Preto odporúčame sa pozerať po baretkách či klobúkoch vyrobených z vlny, mohéru alebo alpaky. Okrem toho, že vám v nich bude príjemne teplo, tak vám vydržia veľmi veľa sezón.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia