Kategórie
 
 
 
 
 

Doprajte svojmu krku jedinečný pocit tepla

Jeseň, zima a dokonca aj jar bývajú charakteristické premenlivým a sychravým počasím. Ak sa počas týchto dní dobre neoblečiete, hrozí vám prechladnutie či chrípka. Najcitlivejšie miesta, na ktoré si často ľudia nedávajú pozor, sú kríže a krk. A kým kríže ochránite dostatočne dlhým kabátom, na krk by ste si mali dať šatku. Vyberte si tú najkrajšiu.

damsky sal coccinelle - lamio.sk

 

Šál alebo šatka?

Najlepšia situácia je vtedy, keď vo svojom šatníku máte obidve možnosti. Ak si však potrebujete vybrať, kupujte podľa sezóny.

Dámsky šál znosíte na jeseň a v zime. Vonku sú mínusové teploty. Váš krk potrebuje zahriať a ochrániť pred mrazom. Najlepším materiálom je vlna alebo kašmír.

Dámsku šatku znosíte najmä na jar a počas chladných letných nocí. Nie je hrubá, vďaka čomu vám v nej nebude príliš teplo. Najčastejšie používaným materiálom je polyester. Prípadne kombinácia viacerých ako viskóza a vlna.

damska cierna satka - lamio.sk

Štýlový a praktický doplnok

Väčšina módnych doplnkov plní len jednu funkciu. Tou je dotvoriť alebo zvýrazniť outfit. Dámska šatka na krk však nie je len ozdobou. Jej úlohou je ochrániť krk a hruď pred chladným počasím.

Niektoré modely sú kratšie. Ich tvar je spravidla štvorec. Dajú sa jednoducho uviazať a ochraňujú iba krk. Vhodné sú ku kabátikom alebo svetrom s okrúhlym výstrihom. Väčšie typy obdĺžnikového tvaru sa hodia do oblečenia s hlbokým výstrihom tvaru V.

Okrem tvaru si vyberáte aj z farieb a vzorov. Ak doma ešte šatku nemáte, kúpte si čiernu, hnedú alebo bielu. Hodiť sa vám bude ku všetkému.

V prípade, že základné modely už máte, siahnite po zaujímavých vzoroch alebo kombináciách farieb. Na zimu sú najlepšie odtiene ako modrá, zelená alebo fialová. Na jar ružová, červená, oranžová a žltá.

 

Celoročné využitie

Šatka má celoročné využitie. V zime vás ochráni pred chladným počasím, v lete pekne doplní outfit. Vďaka tomu je skvelou investíciou pre úplne každú ženu. Na to, aby ste pritiahli pozornosť alebo zaujali, ich doma nemusíte mať desiatky. Stačí jeden alebo dva kúsky.

Čaro šatky je v tom, že vyzerá vždy inak. Stačí, aby ste ju v jeden deň nechali rozpustenú a na druhý zaviazali. Spôsobov viazania je nespočetné množstvo. Nechajte sa inšpirovať videami alebo obrázkami na sociálnych sieťach.

damska celorocna satka - lamio.sk

Vysoký komfort

Niektoré doplnky sú síce nekomfortné, no to rozhodne nie je problém šatiek. Charakteristické sú príjemným a mäkkým materiálom. Rovnako ako šály.

Luxusná hodvábna šatka vás zahreje. Ak by vám bolo chladnejšie, nemusíte ju mať len na krku. Prehoďte si ju cez ramená. Takto sa dá nosiť k šatám alebo formálnym outfitom.

damska satka bielo modra - lamio.sk

Nielen na krk

Aj napriek tomu, že šatka sa nosí najmä v oblasti krku, viazať ju môžete aj do vlasov či na kabelky. Kratšie typy sa dajú zapliesť do vrkoča. Prípadne použiť namiesto gumičky alebo čelenky. Účes bude zaujímavý, elegantný a ženský.

Ak sa vám zdá, že je vaša kabelka nudná, pripnite šatku na ňu. Urobiť tak môžete spinkou. Ešte jednoduchší spôsob je uviazanie na jedno z ramien. Mašľa vyzerá hravo a dievčensky. Uzol je elegantnejší. Vhodný na formálne udalosti.

 

Skombinujte ju s ďalšími doplnkami

Šatku skombinujte so základnými kúskami v outfite alebo ďalšími doplnkami. V druhej možnosti je výber širší. Šatka môže byť rovnakej farby ako rukavice, okuliare, klobúk alebo kabelka.

Existuje ešte jedna, tretia alternatíva. Tou je kontrast. Výrazná šatka úplne inej farby zvýrazní nudný a mdlý outfit. Dávajte si však pozor. Kontrast je risk. Nemusí vyjsť.

damska satka - lamio.sk

Zrhnutie

Šály a šatky sú skvelými doplnkami, ktoré by vo vašom šatníku nemali chýbať. Dajú sa nosiť na tisícky spôsobov a počas celého roka. V zime vás ochránia pred mrazom, v lete zvýraznia každý outfit. Uviažte si ich na krk, kabelku alebo do vlasov. Je to len na vás.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia