Kategórie
 
 
 
 
 

Prichádza sezóna sandálok. V týchto kúskoch vaše nohy vyniknú

Leto je už za rohom a my pomaly odkladáme zimnejšie kúsky do šatníka a robíme priestor letným. Pri oblečení je jasná voľba, ktoré budeme nosiť. Avšak, aké topánky by sme mali mať v našej skrini?

Dámske sandále sú must-have kúsok

Nepoznáme lepšiu obuv na teplé mesiace ako sú sandálky. Sú praktické, elegantné, ale aj veľmi vhodné, pretože v nich vaše nohy netrpia. Navyše je na výber veľké množstvo materiálov, strihov a dizajnov, z ktorých si rozhodne vyberiete tie vaše.

Ak by sme sa mali pozrieť na trendy z hlavných miest módy, vždy uvidíme tri prvky, ktoré sú takmer na každých sandálkoch. Zväčša kožené sandále dámske majú rôzne aplikácie v podobe perličiek, štrasových kamienkov alebo cvočkov, ako môžete vidieť na modely Perla z obľúbenej talianskej značky Tosca Blu.

Druhým prvkom, ktorý je trendy v sandáloch sú rôzne remienky. Už dávno neplatí, že sandále by mali byť čo najjednoduchšie, práve naopak! Momentálne sú veľmi štýlové remienky, ktoré siahajú až nad členok. V takýchto prípadoch si môžete vybrať, či preferujete klasické „gladiátorky“ bez rôznych aplikácií alebo sa trocha odviažete a zvolíte si remienky s cvočkami. Navyše, ak sú letné sandále dámske v bielej farbe ako v modely Blenda, vaša noha a opálenie skvelo vynikne. Dalo by sa povedať, že o šperk v outfite máte už postarané. 

Ktoré si vybrať – na opätku alebo rovné?

Ženy sa rozdeľujú na dva tábory. Na také, ktoré zbožňujú topánky na opätku a potom na tie, ktoré preferujú radšej rovnú podrážku. Výhodou sandálov je to, že si môžete vybrať medzi sandálmi na vyššom opätku, malom alebo takmer žiadnom.

Ako dobre viete, v rovných sandáloch na opätku je v prvom rade dôraz na pohodlnosť. Avšak, nedajte sa zmiasť. Aj tieto sandále môžu byť veľmi elegantné a zároveň trendy. Skvelým príkladom sú sandálky Gemma, ktoré majú uzavretú špicu a v zadnej časti remienok na zapínanie. Tak môžete tento kúsok nosiť v elegantných outfitoch napríklad do práce, ale aj na spoločenské udalosti.

Naopak, dámske sandále na opätku sú výbornou voľbou do spoločnosti, kde chcete, aby vynikli vaše nohy či silueta. Môžete ich kombinovať so šatami midi dĺžky – po lýtka alebo s voľnými nohavicami, ktoré sú toto leto taktiež veľmi trendy. Sandále na opätku z dielne Tosca Blu sú v dvoch druhoch – s remienkom na zapínanie alebo v štýle šľapiek. Prvý dizajn je vhodnejší do spoločnosti, pričom sandálky-šľapky sú ideálne na prechádzky mestom alebo na kávičky s kamarátkami.

Ak máte rešpekt pred topánkami na opätku, siahnite po topánkach s platformou. Dámske sandále na platforme sú vynikajúci kompromis medzi opätkom a rovnou podrážkou. V týchto modeloch máte zaručené pohodlie počas celého dňa, ale aj záruku, že vaše nohy vyniknú vďaka vyvýšenej podrážke.

S čím kombinovať sandále?

Dovoľte nám dať vám pár odporúčaní, ako najlepšie kombinovať sandále v letných outfitoch.

Rovné sandálky odporúčame zvoliť si počas voľných dní, kedy nemáte žiadne pracovné povinnosti. Tieto modely pôsobia veľmi ležérnym dojmom a pri pracovných stretnutiach sa jednoducho nehodia. Ale je na vás, či si k nim oblečiete dlhé romantické šaty alebo šortky, pretože v tejto kombinácií nespravíte krok vedľa.

Sandálky na opätku sú skvelou voľbou počas pracovných dní alebo na spoločenské udalosti. Môžete ich kombinovať so sukňami či šatami akejkoľvek dĺžky. Skvelo sa hodia aj k nohaviciam alebo dlhším overalom. Dokonca sú vhodné aj k nohaviciam so širokým strihom, pretože vám opticky predĺžia nohy.

PS: Dôležitá poznámka na záver. Sandálky, ale aj akákoľvek obuv, v ktorej máte odhalené prsty na nohách, si vyžaduje dokonalú pedikúru. Nezabúdajte na tento malý, ale dôležitý detail.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia