Kategórie
 
 
 
 
 

Aké šaty zvoliť k vášmu typu postavy? Poradíme vám

My, ženy sme odlišné, ale jedno nás spája – láska k móde a láska k pekným veciam. Lenže často zápasíme s tým, aké šaty sa nám  hodia k nášmu typu postavy. Niekedy je to boj a niekedy nám šaty sadnú ako uliate. V dnešnom blogom článku si predstavíme, aké šaty sú pre vás ideálne, aby ste sa v nich cítili neodolateľne.

Základ je poznať samú seba

Najdôležitejšie pri obliekaní a kombinovaní jednotlivých kúskov je poznať seba samú, svoje proporcie a najmä prednosti, ktoré chcete oblečením zvýrazniť. Niektoré dámy chcú upriamiť pohľad na svoje krivky, niektoré ich chcú, naopak, zakryť. Móda je k nám milosrdná a dámske šaty z dielne Luisa Spagnoli ponúkajú vynikajúce možnosti pre všetky typy dámskych postáv.

Najmä v lete, keď teploty dosahujú priam až subtropické čísla, je dôležité si správne zvoliť dámske letné šaty. Aj vďaka nim si viete niektoré partie ako bruško či nohy zahaliť alebo dokonca urobiť strihom šiat svoju postavu ženskejšou. 

Preto prvým krokom pri výbere šiat je dôležité si určiť, čo chcete ukázať a čo zakryť. Takto sa vám budú jednoduchšie hľadať šaty a tým pádom nemusíte stráviť hodiny nakupovaním na internete alebo prezliekaním sa v skúšobných kabínkach.

Aký máte typ postavy?

  • Postava v tvare hrušky – Tento typ postavy sa vyznačuje širšími bokmi, ktoré sú väčšie ako ramená a pás je veľmi úzky. Ak máte postavu tohto typu, tak najdominantnejšie časti vášho tela sú boky, zadok a stená. Preto by mali vaše šaty zdôrazňovať a vyzdvihovať štíhly driek a vrchnú časť tela. Tak sa celá pozornosť bude upriamovať na tieto partie a spodná časť vášho tela bude opticky zúžená. Pre takýto typ postavy odporúčame šaty v áčkovom strihu s lodičkovým výstrihom. Ideálne sú napríklad šaty Luisa Spagnoli Parigino.
  • Postava v tvare obdĺžnika – Charakteristické črty pre tento typ postavy sú rovnako široké ramená, ale aj boky. Táto postava pôsobí rovným dojmom, pretože medzi bokmi a pásom nie je veľký rozdiel. Preto by dámy s týmto typom postavy mali siahnuť po takých šatách, ktoré odvedú pozornosť buď na vrchnú alebo na spodnú časť tela. Ideálne sú padavé šaty so zaujímavým výstrihom alebo aplikáciami na prsiach. Skvelých príkladom môžu byť dámske šaty na leto Partenope alebo Penny.
  • Postava presýpacích hodín – Táto postava je charakterizovaná ako ženská a súmerná. Dámy s touto postavou majú rovnako široké ramená a boky, výrazne úzky pás a väčšie prsia. Pri tomto type postavy odporúčame nosiť šaty z obtiahnutých materiálov, aby vynikol váš pás. Avšak, postavám presýpacích hodín sa hodia takmer všetky druhy šiat. Letné dámske šaty z dielne Luisa Spagnoli Carmel, budú pre vás najideálnejšou voľbou.
  • Postava v tvare obráteného trojuholníka – Tento typ postavy sa zvykne nazývať aj ako atletická postava. Charakteristické sú pre ňu ramená širšie ako boky a nevýrazný pás, avšak so štíhlymi nohami! Pri výbere šiat s touto postavou je dôležité, aby zužovali hornú časť tela okolo ramien, ale aby zároveň rozšírili oblasť bokov. No nebojte sa ukázať svoje nohy! Letné šaty dámske Pat z dielne Luisa Spagnoli môžu byť pre vás tou skvelou voľbou.

Talianska móda pre všetky dámy

 Letná kolekcia 2021 z dielne Luisa Spagnoli je presne taká ako my, ženská, jedinečná a pre všetky ženy. Výhodou tejto značky je, že si z nej vyberie každá dáma s akoukoľvek postavou. Navyše sa v týchto kúskoch cíti jedinečne, zmyselne, ale najmä trendy.

Preto neváhajte a doprajte si radosť, momentálne so zľavami až do výšky – 40 % na oblečenie Luisa Spagnoli v butiku v Eurovea, Bratislava alebo tu, na našom eshope lamio.sk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia