Kategórie
 
 
 
 
 

Ideálny čas na pretriedenie šatníka. Poradíme vám, ktoré kúsky si nechať

V minulom blogovom článku sme vám povedali o základných kúskoch, ktoré by mala mať každá nákupná maniačka v šatníku a z ktorých sa dajú vykúzliť nezameniteľné a elegantné outfity. V dnešnom článku by sme vám chceli povedať o minimalizme v šatníku a k tomu sa viaže aj jeho pretriedenie.

Dámy, dajme si ruku na srdce a povedzme si, že koľko kúskov v našich šatníkoch nemá využitie. Buď sme si ich kúpili za veľmi výhodnú cenu alebo vo väčšom čísle, lebo sa nám veľmi páčil, avšak keď sme si ho dali na seba, tak nám rozhodne nepasoval. Určite každá z nás má nejaký takýto kúsok. No a kedy je najlepší čas vyradiť oblečenie alebo topánky, ktoré nenosíme a posunúť ich ďalej, než teraz?

Pri triedení šatníka nám vždy v hlavách znie veta : „Avšak, toto budem ešte potrebovať. Túto sukňu si ešte určite niekedy oblečiem.“ Ale pravda je úplne iná. Aj napriek tomu, že si daný kúsok vyargumentujeme jeho potrebou v budúcnosti, tak si ho nikdy neoblečieme. Preto sme vám pripravili krátky článok o tom, ktoré kúsky by ste si v šatníku mali nechať a ostatné môžete kľudne posunúť ďalej.

Nestrarnúca klasika - dámske šaty

Prvým z nich sú dámske šaty, ktoré keď sú vyrobené z kvalitného materiálu, vám vydržia veľmi dlho. Tak ich môžete nosiť na rôzne príležitosti a neustále budú vyzerať elegantne, sviežo a moderne. Preto odporúčame si vyberať nadčasové kúsky v dvoch farbách – v zemných, ktoré pôsobia elegantne a nadčasovo a sú ideálne na chladnejšie mesiace a potom odvážnejšie farby ako napríklad jemne ružová, modrá či zelená, ktoré rozhodne vynosíte počas teplejších mesiacov. Takéto šaty môžete kombinovať s rôznymi doplnkami – od klobúkov, pestrofarebných šatiek alebo elegantných doplnkov. Tak váš outfit vynikne a bude pôsobiť veľmi sofistikovane.

Pre dámy, ktoré preferujú pánsky štýl

Ďalším dôležitým kúskom sú dámske nohavice, ktoré môžete nosiť v každom ročnom období a na každú príležitosť. Nohavice sú univerzálnym kúskom, pričom ich môžete počas leta kombinovať s rôznymi topmi.

Pri formálnejších príležitostiach môžete k nohaviciam skombinovať dámsku blúzku. Či ste romantická duša alebo máte skôr vyhradený business štýl, dámskou blúzkou k nohaviciam nič nepokazíte. Nebojte sa blúzku zapraviť do nohavíc. Týmto malým detailom môžete ozvláštniť váš outfit a váš opasok vynikne dokonalo.

Sukňa na milión spôsobov

Nestarnúci kúsok oblečenia je aj dámska sukňa. Mal by byť jedným zo základných vecí v šatníku. Na chladné dni odporúčame voliť teplejšie materiály ako vlna alebo kašmír a počas teplých dní je ideálna bavlna, úplet alebo mohér. Tieto materiály sú pevné, no elastické a priedušné, pričom si môžete byť isté, že vám v sukni vyrobenej z týchto materiálov nebude teplo. Dámske sukne sa veľmi dobre kombinujú – či už v elegantných outfitoch alebo ležérnych, vždy v pozornosti môže byť jedna a rovnaká sukňa.

Ak preferujete elegantné outfity, k sukni si môžete zvoliť klasickú dámsku blúzku alebo s lodičkovým výstrihom, v ktorej vám veľmi pekne vyniknú ramená a šija. Pri ležérnych outfitoch si môžete zvoliť takmer akýkoľvek vrch – či už to bude tričko, top alebo kvetinová blúzka, stále máte nespočetne veľa možností.

Bonus na záver - dámske vestičky

Prinášame vám aj malý bonus na záver. Dámske vesty idú v tohtoročnej sezóne do popredia. Tieto jedinečné kúsky majú skvelé využitie počas chladnejších mesiacov. Momentálne je na trhu niekoľko druhov, strihov a materiálov, z ktorých si môžete vyberať.

Naďalej aj tento rok budú prevládať predĺžené vesty, v ktorých sa budete cítiť veľmi príjemne. No z hlavných miest módy môžeme vidieť, že sa trendy vracajú opäť do módy. Vesty, ktoré kedysi nosili naši prastarí otcovia sú must-have kúskom tejto sezóny. Môžete ju skombinovať s bielou blúzkou, džínsami a vysokými čižmami na opätku. S takýmto stylingom budete ako vystrihnutá z fashion magazínu.

Niektoré dni počas jari bývajú aj veterné a zamračené, preto si myslíme, že práve takéto dni sú ideálne na pretriedenie šatníka. Pri výbere oblečenia, ktoré vo vašom šatníku ostane, sa môžete inšpirovať našim blogom. Ale pamätajte, to tričko, ktoré ste už tri roky zo skrine nevytiahli, tak ho určite nevytiahnete tiež ďalšie tri roky. Tak prečo ho neposunúť niekam ďalej?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia