Kategórie
 
 
 
 
 

Mini, midi alebo dlhé? Po ktorom type šiat by ste mali siahnúť toto leto

Aj keď to momentálne tak nevyzerá, leto je už za rohom. Postupne by ste už mali zo šatníka vyberať letnejšie veci a naopak, zimné uložiť. V dnešnom blogovom článku vám predstavíme najuniverzálnejší kúsok v dámskych šatníkoch – šaty.

Rôzne dĺžky dámskych šiat

Momentálne je na trhu veľké množstvo dámskych šiat. Či už preferujete mini šaty, šaty dĺžky po lýtka alebo maxi šaty, určite si viete vybrať. Je pravda, že každý strih šiat sa hodí na inú príležitosť a preto si je lepšie dopredu premyslieť, kam sa chystáte a aký je dresscode.

Na každodenné prechádzky po rozpálenej mestskej džungli odporúčame mini šaty, v ktorých vám rozhodne teplo nebude. Letné mini šaty sú ideálny kúsok aj na záhradné alebo iné párty, kde môže vyniknúť vaša zmyselná ženskosť. K takýmto šatám viete kombinovať šľapky alebo sandálky s remienkami, ktoré sú toto leto hitom. Ak preferujete športovejšiu obuv, nebojte sa siahnuť po pohodlných teniskách. Obuv Tosca Blu túto sezónu predstavila veľmi svieže kúsky, ktoré môžete nosiť či k šatám, ale aj nohaviciam.

Midi šaty aj na spoločenské príležitosti

Veľkým hitom súčasného leta sú midi šaty, ktoré vám môžu pripomínať 50-te roky. Midi šaty sú šaty dĺžky po lýtka, ktoré predpokladáme, máte spojené s herečkou Audrey Hepburn a jej ikonickými čiernymi šatami.

Tento druh šiat môžete nosiť do práce, ale aj na rôzne udalosti. Midi spoločenské šaty sú vhodné najmä na formálnejšie udalosti, business meetingy, konferencie alebo dokonca predstavenia v divadle. Jednoducho kdekoľvek, kde sa vyžaduje elegantný dresscode.

Niektoré šaty midi sú bez rukávov. Občas sa môže stať, že tento strih je pre spoločenské udalosti neprípustný a preto by ste si cez takéto šaty mali prehodiť štólu, napríklad z dielne Luisa Spagnoli. Naopak, ak majú šaty malé rukávy čiapočky, štólu nepotrebujete.

Avšak letné midi šaty môžete nosiť aj na bežné príležitosti alebo do práce. Momentálne sú veľmi trendy bodky alebo výrazné letné farby, ktoré môžete nájsť na šatách talianskej značky Luisa Spagnoli. Kto iný vie lepšie, čo je trendy, než elegantné Talianky?

Dlhé letné šaty pre vílu

Dámy, ktorá z vás sa cíti ako éterická víla, keď si oblečenie dlhé šaty? Tento, veľmi obľúbený letný strih šiat sa hodí takmer na každú príležitosť. Či už do práce, na bežný deň, na posedenie s priateľkami na drinku, na romantickú prechádzku alebo dokonca na festival, vždy budete trendy!

V lete 2021 sú dlhé šaty na výslní. Z hlavných miest módy sa môžeme inšpirovať, aké materiály, ale aj vzory by sme mali mať na šatách. Momentálne sú veľmi obľúbené kvetové potlače s lodičkovým výstrihom ako v modely Principe od Luisy Spagnoli alebo jednofarebné šaty vyrobené z kvalitnej a ľahkej bavlny previazané stuhou v páse.

Podľa výberu obuvi sa môžete rozhodnúť, na akú príležitosť si maxi šaty vyberiete. Kombináciu so šľapkami alebo sandálkami odporúčame voliť na prechádzky mestom alebo po pláži. Ak sa rozhodneme skombinovať šaty s mokasínami, nebojte sa takto vyraziť do práce. Nakoniec maxi šaty s lodičkami sú vhodné na spoločenské udalosti, pokiaľ je dresscode ležérnejší a voľnejší.

Dôraz je na doplnkoch

Veľkú rolu hrajú aj doplnky. Pri šatách s výstrihom pokojne siahnite po predĺžených náhrdelníkoch. Ak sú šaty bez rukávov, ozdobte si predlaktia rôznymi náramkami alebo dokonca aj prsteňmi. Takto jednoducho si môžete vytvoriť boho štýl s vašimi obľúbenými doplnkami a maxi šatami.

Správne zvolené náušnice môžu rozžiariť vašu tvár. Dlhé visiace náušnice kombinujte, pokiaľ nemáte dlhý náhrdelník. Ak máte, neváhajte siahnuť po klipsových štrasových náušniciach, v ktorých budete neprehliadnuteľná. Nezabúdajte, aj také malé detaily ako doplnky hrajú veľkú rolu vo vašich outfitoch.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia