Kategórie
 
 
 
 
 

Kľúčové trendy Jeseň/Zima 22/23

Čo sa nosí túto sezónu, teda čo určite mať v šatníku? Ktoré kúsky sa objavujú na fashion blogoch, módnych prehliadkach a plnia výklady butikov? Určite ste postrehli, že „trendy sezóny“ majú tendenciu sa opakovať. Niektoré k nám prichádzajú z minulých dekád, iné sa úspešne považujú za aktuálne niekoľko rokov. Táto sezóna nie je výnimkou. Ponúka kúsky, ktoré sa s nami nesú už nejaký ten čas, ale zároveň dáva druhú šancu módnym prvkom, ktoré boli dávno zabudnuté. Ktoré to sú? Poďme sa na to pozrieť spoločne.

Koža

Materiál, ktorý si drží titul šik a moderný už niekoľký rok po sebe. Svoje miesto v šatníku si vie nájsť vo veľkom množstve podôb. Aktuálne niet nad kožené nohavice. Model OVAZIONI od Luisa Spagnoli stelesňuje všetky trendy tejto sezóny. Široké nohavice s vysokým pásom v koženom prevedení. Krásny elegantný kúsok, ktorý hravo skombinujete s blúzkou či elegantným pulóvrom. Odvážnejší, ale zároveň veľmi trendy prvok je kožené sako, ktoré krásne ukáže v elegantnom ale aj v ležérnom outfite. Na jeseň či zimu je to ideálny materiál hlavne kvôli tomu, že pomáha regulovať telesnú teplotu. Jeden z posledných populárnych must have kúskov sezóny sú kožené šortky, ktoré s vysokými čižmami a decentným kabátom vytvoria očarujúci outfit.

Pončo kabát

Kabát v štýle pončo sa po veľkej sláve opäť vracia na scénu. Svojich fanúšikov si pred pár rokmi našiel najmä medzi mladším publikom, ale nové prevedenia kabátu pôsobia veľmi elegantne, takže nešliapnete vedľa keď mu dáte šancu. Tmavý, svetlý, s gombíkmi ši bez, semišový či kožený, tento kúsok ukáže naozaj dobre v každom prevedení a premení váš outfit na trendy a šik.

Kostým

Neexistuje snáď nič ženskejšie než ženský kostým. Či už s nohavicami alebo sukňou, Coco Chanel vedela čo robí. Jej úchvatný módny kúsok nevychádza z módy a teší sa veľkej popularite. Stavte naň aj vy! Výhodou týchto prvkov je aj veľká škála kombinovateľnosti. Z dvoch kostýmov viete urobiť nespočetne veľa zaujímavých outfitov. Základom každého šatníka by mal byť kostým čiernej farby, ale neurobíte chybu ak si k nemu zadovážite nejaký odvážnejší. Takouto smelšou voľbou je napríklad tartanový vzor na nohaviciachsaku od Luisy Spagnoli.

Jednoduchosť

„V jednoduchosti je krása,“ je fráza, ktorá sa v móde používa snáď odjakživa. Inak tomu nie je ani túto sezónu. Jednoduché materiály, farby a doplnky v spoločnej symfónii vytvárajú čistý a elegantný dojem. Pri tvorbe vášho outfitu sa zamerajte vždy len na jeden dominantný detail a zvyšok dolaďte jednoduchými, základnými prvkami. Budete prekvapená akú očarujúcu súhru vykúzlite. Veľa práce za vás spravia doplnky. Čisto a elegantne pôsobia malé zlaté náušnice, náramok či decentný náhrdelník. Ak zlato práve nie je vašim kovom, striebro či biele zlato nie je o nič horšou voľbou.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia