Kategórie
 
 
 
 
 

Na ktoré kabáty sa zamerať túto jar? Zistili sme za vás

Všetky dobre vieme, že móda sa každým rokom neustále mení. Prichádzajú nové trendy, nové farby či strihy, avšak niekoľko kúskov si stále drží v módnom svete svoje miesto. Máme na mysli elegantné dámske kabáty, ktoré s obľubou nosia dámy každého veku, ale dokonca aj páni.

Kvalitný a dobre padnúci kabát je investícia, ktorá sa vám vyplatí. Takýto kabát tak môžete mať vo svojom šatníku veľmi dlho a pritom si neustále bude držať svoj tvar, ale aj farbu. Ktoré dizajnové kabáty nikdy nevyjdú z módu a môžete ich hrdo nosiť desaťročia? Poďme sa na to spoločne pozrieť.

Najprv pár pravidiel na začiatok pri výbere kabáta – dĺžka a farba

Niekedy sa investícia do kabáta môže zdať veľká, avšak vďaka tomu viete, že si kupujete kvalitný dámsky kabát, ktorý rozhodne vynosíte. Pri výbere kabátu si treba rozmyslieť, na akú príležitosť ho primárne plánujete nosiť. Ak do práce, pričom pod kabátom nosíte ešte aj sako a blúzku, odporúčame voliť dĺžku kabáta pod sako – teda minimálne po váš pás.

Avšak, ak pod kabátom budete nosiť iba blúzku alebo top, tak pokojne siahnite aj po kratšom kabáte, ktoré túto sezónu sú mimoriadne trendy. Ako dobre vieme, tak v móde nájdeme aj rôzne extrémy, preto ak máte v sebe kúsok extravagancie, odporúčame aj dlhé oversized kabáty po lýtka či dokonca po členky. Tento model môžete skombinovať s čižmami na vysokom podpätku, pričom si vytvoríte dokonalý elegantný look. Ak preferujete ležérnosť, siahnite po teniskách. Takto budete vyzerať ako vystrihnutá z módneho časopisu.

Ak sa neviete rozhodnúť pri výbere farby kabáta, mali by ste si položiť pár otázok: Chcete kabát nosiť iba do práce a na prechádzky alebo aj na rôzne spoločenské udalosti? Nebojíte sa experimentovať v móde? Tlmené farby ako čierna, hnedá alebo kaki odporúčame voliť do práce či na spoločenské udalosti. Ak sa nebojíte upustiť svoju fantáziu a máte radi pastelové farby, siahnite po výraznej cyklámenovej alebo zelenej, ktorá je túto sezónu mimoriadne trendy.

Vlnené kabáty sú zárukou kvality

Už po desaťročia vyrábajú módne domy kvalitné vlnené kabáty. Je to najmä pre to, že vlna je skvelý materiál, ktorý drží teplo, ale aj je veľmi kompaktná a vďaka nej bude váš kabát držať svoj tvar. Ideálne je, ak vlastníte kabát ušitý z vlny a kašmíru, ktorý je veľmi jemný a príjemný na dotyk, no stále má skvelé tepelné vlastnosti.

Ak nenájdete takýto kabát, tak rozhodne siahnite po takom, ktorý v zložení má minimálne polovicu vlny. Odborníci sa zhodujú, že okrem materiálu kabátu je veľmi dôležitý aj materiál na podšívke. Tá by mala byť zo 100 % viskózy, aby sa naplno prejavili benefity vrchných materiálov kabáta.

Ste športový typ a kabáty vám nesedia?

Dámy, vieme, že medzi vami sa nachádzajú aj športové typy, ktoré neobľubujú kabáty. Na jar sú potom ideálne pre vás dámske bundy, ktoré vás zahrejú a stále v nich budete vyzerať štýlovo. Taktiež ako pri kabátoch, aj tu máte na výber rôzne druhy materiálov, ale aj farieb. Odporúčame sa pozerať po dámskych bundách s pravým perím, ktoré vás dokonalo zahrejú a súčasne budú veľmi ľahké. Čo sa týka farieb, ak preferujete tlmené tmavé farby, pokojne po nich siahnite a ak chcete upriamiť pozornosť na vašu bundu, tak odporúčame svetlé pastelové farby ako modrá či ružová.

V našej ponuke dámskych zimných búnd a kabátov z dielne Luisa Spagnoli si rozhodne vyberiete. Presvedčte sa samé a prezrite si našu ponuku alebo sa zastavte v butiku Luisa Spagnoli v Eurovea Galeria v Bratislave. Tešíme sa na vašu návštevu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia