Kategórie
 
 
 
 
 

Tenisky alebo mokasíny? Rozhodli sme za vás

Trendy na nasledujúcu jar a leto sú pre nás ženy veľmi priaznivé. Či sa už týkajú oblečenia, doplnkov alebo topánok, vždy si je z čoho vyberať. Na svoje si prídu dámy, ktoré preferujú elegantný štýl, ale aj tie, ktoré dávajú prednosť skôr ležérnosti a pohodlnosti. V dnešnom blogu sme si pre vás pripravili odpovede na večnú dilemu, po ktorej obuvi siahnuť – či po teniskách alebo po mokasínach?

Ideálne topánky na jar

Určite ste už počuli o dámskych mokasínach - sú trendy, štýlové a pohodlné. S týmito tvrdeniami sa iba stotožňujeme a sme veľmi radi, že aj tento, kedysi prevažne pánsky kúsok, si našiel zastúpenie aj v dámskom botníku. Mokasíny už nie sú výhradnou obuvou iba pánskych outfitov, ale vidieť ich aj v kombinácií so sukňami či šatami.

Keďže sa trend mokasín veľmi rozšíril, na výber je ich skutočné množstvo v ponuke materiálov, strihov alebo aplikácií, ktoré mokasíny ozvláštňujú. Do elegantných outfitov odporúčame kožené mokasíny, ktoré sú veľmi pohodlné a veľmi pekne v nich vynikne noha. Ak preferujete podpätky, dizajnéri mokasín mysleli aj na vás. Na výber máte od malých, až po približne päť centimetrové podpätky.

Sú mokasíny aj na horúce dni?

Teploty počas jari niekedy dosahujú také čísla, že sa cítime ako v lete. V takých prípadoch má veľa dám otázku, či aj v takomto počasí sú mokasíny vhodné a či v nich ich nohy nebudú trpieť. Odpoveď je jednoduchá, nie.

Ak si vyberiete kvalitné mokasíny, ktoré sú vyrobené z kože, tak v tejto obuvi bude vaša noha dýchať a nemusíte sa obávať nepríjemných pocitov. Ak aj náhodou máte pochybnosti, tak v našej ponuke nájdete mokasíny s odhalenou pätou. V týchto modeloch bude vaša noha dýchať, ale stále máte obutú veľmi elegantnú obuv.

Nestarnúca klasika - dámske tenisky

Klasické dámske tenisky si dámy po celom svete zamilovali. Či už kvôli ich pohodlnosti, praktickosti alebo dizajne, minimálne jeden pár z nich má doma každá z nás. Dokonca sa už povýšili aj na elegantnejšiu obuv, kedy si tenisky obúvame v sukniam a šatám.

Je to najmä preto, lebo dnešné dizajny tenisiek sú veľmi sofistikované s čistými líniami najmä v bielej, ale aj béžovej farbe. Niektoré tenisky majú aplikácie v podobne štrasových kamienkov alebo perličiek, čo ich povyšuje na šperk outfitu.

Lenže potom nastáva otázka, po ktorej obuvi treba siahnuť pri výbere nášho outfitu? Dámy, výber je iba na vás. Dnešná móda ponúka toľko veľa kombinácií oblečenia a topánok, že sa nemusíte báť vašej predstavivosti a skombinovať na prvý pohľad nekombinovateľné kúsky. Avšak, je dôležité si povedať niekoľko pravidiel, aby ste boli stále trendy.

Pravidlá pri kombinovaní dámskych mokasín

  • Ak si vyberiete mokasíny do elegantných outfitov, siahnite po kvalitných kožených kúskoch najmä v tmavších farbách, poprípade bielej alebo béžovej. Tieto farby pôsobia sofistikovane a veľmi elegantne, pričom dôraz v tomto prípade nebude iba na topánkach, ale na celom vašom outfite. Takto vytvoríte ten najlepší prvý dojem.

  • Pri kombinovaní mokasín s džínsami v ležérnejších outfitoch sa nebojte vyhrnúť džínsy nad členky. Iba tento malý detail pôsobí veľmi hravo. Ak máte mokasíny bez aplikácie, na členok si môžete dať malú retiazku a hneď máte aj nevšedný doplnok.

  • Pri dámskych mokasínach s aplikáciami voľte doplnky vo farbách aplikácie. Ak sú aplikácie zlaté, siahnite po zlatých náušniciach či náhrdelníku. Ak doplnky neobľubujete, nevadí. Zladiť môžete aj kovanie na kabelke s aplikáciami.

Pravidlá pri kombinovaní dámskych tenisiek

  • Tenisky môžete kombinovať naozaj so všetkými kúskami oblečenia. Či už kvetované sukne, džínsové alebo ľanové šaty, vždy budú dobrou voľbou biele tenisky s menšími aplikáciami. Takáto kombinácia pôsobí veľmi dievčensky a trendy.

  • Ak idete do spoločnosti, tenisky si rozhodne neobúvajte. Je pravda, že sa hodia takmer ku všetkému, avšak spoločenské udalosti si vyžadujú elegantnejšiu obuv. Ak nepreferujete topánky na podpätku, siahnite po mokasínach a tenisky si obujte na bežné dni.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia