Kategórie
 
 
 
 
 

Značkové členkové čižmy do chladnejšieho počasia

Na chladné jesenné a zimné počasie je potrebné správne sa pripraviť nielen oblečením, ale taktiež obuvou. Tá by mala byť kvalitná, dostatočne teplá a štýlová. Klasické vysoké čižmy však nie sú jediné, ktoré si môžete počas tohto obdobia obuť. Veľmi obľúbenými sú aj členkové čižmy vhodné do akéhokoľvek outfitu.

clenkove cozmy - lamio.sk

Jednoducho ich skombinujete so sukňou či šatami 


Nosíte počas zimy šaty alebo sukne? V tom prípade by vám doma nemali chýbať dámske členkové čižmy. V kombinácií s peknými pančuškami nohu krásne doplnia. 
Do takýchto outfitov sa hodia najlepšie modely s opätkom. Ak však máte pred sebou dlhý deň na nohách alebo nie ste fanúšikom opätkov, pokojne si vyberte čižmy bez nich. Dôležité je, aby ste sa v obuvi cítili dobre. 


Univerzálna farba vhodná do každého outfitu 

V ponuke značkových členkových čižiem nájdete rôzne farebné odtiene. Najobľúbenejšími sú však čierna a hnedá. Ide o univerzálne farby, ktoré sa hodia do každého jedného outfitu. Skvelo si rozumejú s bielou, vínovo-červenou alebo sivou. Tie sa počas chladných mesiacov často nosia. 
Rok 2020 so sebou však prináša aj iné farebné prevedenia, ako napríklad biele čižmy. Tie sú na prvý pohľad veľmi pekné. Dokážu zaujať. Dávajte si na ne však pozor. Občas sa ťažko kombinujú. 

 

Zaujímavé detaily 
 

Mnohé dámske kožené členkové čižmy majú zaujímavé detaily ako napríklad zipsy či kamienky. Takéto topánky sú vhodné pre ženy milujúce výstrednosť a netreba sa ich vôbec báť. 
Pri ich kombinovaní k outfitu však vyberajte jednoduché oblečenie. Čižmy sú samé o sebe dostatočne výrazné. Nechajte ich vyniknúť v jednofarebnom, prípadne dvojfarebnom oblečení. Plus, spravíte dobre ak sa vyhnete vzorom a potlačiam. 

 

Lakované členkové čižmy ako top kúsky sezóny
 

Lakované topánky boli veľmi obľúbené pred niekoľkými rokmi. Na krátky čas sa vytratili, no rok 2020 je pre nich zlatou érou. Lakovaný povrch vyzerá najlepšie na klasických alebo členkových čižmách s opätkom a špicatou špičkou. Nehovoriac o kombinácií laku s haďou potlačou. 
Pri výbere lakovaných čižiem sa držte v univerzálnych farbách ako čierna, hnedá alebo telová, známa pod názvom “nude”. Výrazné farby ako červená alebo zelená nemusia vyzerať dobre. Kombinovali by sa vám taktiež veľmi ťažko. 


Výrazný kontrast 

Jednou z výnimiek, kedy sa výrazné farby na dámskych členkových čižmách nosia dobre, je v rámci kontrastu. Ten v outfitoch vyzerá často dobre. Dosiahnete ho skombinovaním dvoch odlišných farieb. Obľúbenou kombináciou je napríklad čierna a červená alebo čierna a žltá. 
Problémom kontrastu je to, že nie vždy vyjde. Pri výbere nesprávnych kúskov môžete vytvoriť módne faux-pas. 

 

Množstvo typov pre každú ženu 
 

Z ponuky dámskych členkových čižiem si vyberie každá žena. Stretnete sa s takými, ktoré sa na nohu len nasúvajú. Spravidla ide o jednoduchšie modely vhodné k akémukoľvek oblečeniu. 
Kúpiť si môžete aj čižmy so zaujímavým viazaním alebo niekoľkými zipsami. Ak patríte k milovníkom extravagancie, na svoje si prídete pri mohutných podrážkach a naopak. Ak skôr preferujete eleganciu, členkové čižmy na tenšom opätku budú pre vás tým pravým. Móda nepozná hranice a umožňuje vám nosiť to, čo máte radi. 


Zhrnutie 

Členkové čižmy patria medzi najobľúbenejšiu obuv jesenného a zimného obdobia. Rokmi sa mení ich tvar alebo farebné prevedenie, no základ zostáva stále rovnaký. Ak doma nemáte ani jeden pár, rozhodne to napravte. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia