Kategórie
 
 
 
 
 

Štýlové kožené peňaženky, ktoré vám budú kamarátky závidieť

Peňaženka je základným kúskom, ktorý by nemal chýbať v kabelke žiadnej ženy. Jej úloha je najmä praktická. Môžete si do nej uložiť všetky platobné či vernostné karty, peniaze či vizitky. To však nie je všetko. Dámska peňaženka môže byť aj štýlovým doplnkom, ktorý zaujme a pritiahne pozornosť.

damska kozena penazenka - lamio.sk

Nemusí byť len čierna

Čierna je klasikou, ktorá neurazí. Jednoducho sa kombinuje s inými kúskami a vyzerá dobre aj po rokoch. Na druhej strane, môže byť trochu nudná. Peňaženka v čiernom prevedení je elegantná, no ak by ste chceli trochu zaexperimentovať, vyskúšajte iné farebné odtiene. 
Obľúbené sú nielen univerzálne farby ako biela, hnedá alebo telová, ale taktiež výrazné odtiene ako červená, modrá alebo zelená. Príkladom sú aj peňaženky značky Coccinelle, ktoré nájdete v mnohých hravých farbách. 


Veľká alebo malá? 

Veľké peňaženky môžete nosiť ako štýlový kúsok, ktorý doplní váš outfit. Niektoré modely sú tak veľké, že sa vám do nich zmestí aj mobil. Iné sú trochu menšie, no stále poskytujú dostatok miesta pre všetky karty a hotovosť
Malé peňaženky sú spravidla menej praktické, pretože neposkytujú toľko miesta. Nemusí to byť však pravidlom. Peňaženka Tosca Blue Sacher je síce menšia, no má veľké množstvo priehradok. V taške nezaberie príliš veľa miesta, a pritom do nej uložíte všetko, čo potrebujete. 
Ak sa neviete rozhodnúť, kúpte si obe veľkosti. Veľkú peňaženku využijete, keď budete nosiť veľkú kabelku a malú pri menšej, napríklad večer do mesta. 

 

Najlepším materiálom je koža 

Dámske kožené peňaženky sú nielen veľmi pekné, ale taktiež kvalitné. Vydržia vám roky používania bez toho, aby ste ich museli vymeniť. Nájdete ich taktiež v mnohých farebných prevedeniach. 
Koža vyzerá už na prvý pohľad elegantne a luxusne. Netreba sa však báť hneď biznis looku. V ponuke nájdete aj “casual” peňaženky, čiže modely vhodné na bežné nosenie. Alebo elegantné prevedenie, ktoré sa hodí ako na bežné dni, tak aj na spoločenské udalosti. 


Peňaženky len na karty  

Nie každý v dnešnej dobe nosí pri sebe hotovosť. Ak sa do tejto skupiny ľudí radíte aj vy, dámske peňaženky na karty budú pre vás tie najlepšie. Majú veľa priehradok na kreditné, debetné alebo zákaznícke karty. Môžete si do nich uložiť aj dôležité dokumenty ako zdravotnú kartičku alebo občiansky či vodičský preukaz. 


Tento typ peňaženiek je kompaktný. Zmestí sa vám do menších, listových kabeliek. Tak ako aj pri klasických typoch, tak aj pri týchto sa môžete stretnúť s viacerými farebnými prevedeniami. Okrem čiernej by sa vám mohlo zapáčiť napríklad červené alebo oranžové prevedenie od značky Coccinelle. 


Zaujímavé doplnky a potlače 

Výrazné štýlové dámske peňaženky, ktoré pritiahnu pozornosť a zaujmú, majú rôzne doplnky. K nim sa radia napríklad kamienky, masívne spony alebo kombinácia viacerých farieb. Takýto dizajn poteší každú výstrednú dušu. 
Potlač je druhou vecou, ktorá robí z peňaženky extravagantnejší kúsok. Rôzne vzory alebo motívy sú zaujímavé. Ak však beriete peňaženku ako módny doplnok, spravíte dobre, keď sa potlačiam vyhnete. Kombinujú sa ťažšie ako jedno či dvojfarebné “čisté” modely. 

cierna kabelkazelena kabelkaoranzova kabelkamodra kabelka


Zhrnutie 

Peňaženky v dnešnej dobe nepredstavujú len praktický kúsok pre uschovanie platobných kariet či hotovosti. Ide o dôležitý doplnok, ktorým môžete doplniť svoj outfit. Vyberte si zo širokej ponuky jednu alebo dve ešte dnes. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia