Kategórie
 
 
 
 
 

Letné šaty ako vánok. Zahaľte sa do týchto materiálov

Ani sme sa nenazdali a horúce letné dni sú už tu. To znamená jediné, dlhšie horúce večery, popíjanie osviežujúcich drinkov na terase a dlhé letné šaty, ktoré tak veľmi milujeme. Niekedy je však náročné si vybrať tie správne letné šaty, aby nám v nich nebolo teplo a boli jedinečné. Preto vám v dnešnom blogovom článku poradíme, ktoré materiály sú najvhodnejšie na letné šaty.

Bavlna na každú príležitosť

Najobľúbenejším materiálom na akýkoľvek typ outfitu je bavlna. Mnoho ľudí si bavlnu zamilovalo práve kvôli jej jedinečným vlastnostiam. Prírodný materiál bavlna sa vyznačuje priedušnosťou a odvádzaním vlhkosti od tela. Zároveň dokáže pohltiť pot, pričom látka samotná nezapácha.

Dámske šaty vyrobené z bavlny sú skvelé na leto, pretože ochránia nositeľku pred horúčavou a silnými lúčmi slnka. Okrem toho je odolná aj voči vetru, čiže počas dlhých večerných prechádzkach vám v bavlnených šatách zima rozhodne nebude. Ako posledné je, že bavlnené oblečenie majú dlhú životnosť a preto sa málokedy stáva, že sa vám bavlnené kúsky roztrhnú.

Skvelým príkladom bavlnených šiat sú šaty značky Luisa Spagnoli Pastello, ktoré sú priam stvorené na leto. Na prvý pohľad vás rozhodne zaujmú prúžkami, ktoré vás ihneď prenesú do Talianska. Tieto šaty sú zakončené romantickým volánom, ktorý sa pri pohybe jemne vlní. Výhodou týchto šiat je, že ich môžete kombinovať so sandálikmi na menšom podpätku, pričom s týmto typom obuvi budete pôsobiť elegantne. Naopak, ak preferujete pohodlnosť a ležérnosť, pokojne si k týmto šatám obujte biele alebo tmavšie tenisky a batoh!

Vzdušný a jemný ľan

Ďalším veľmi obľúbeným prírodným materiálom je ľan. Ten sa získava zo stonky ľanu siateho a pri spracovaní ľanu sa nepoužívajú žiadne chemické látky. Výhodou ľanového oblečenia je, že je prakticky nezničiteľné, pretože nestráca na svojej kvalite praním, žehlením alebo nosením.

Ďalšou výhodou ľanových modelov, ktorú ocenia všetci, nie len dámy je, ľanové kúsky sú priedušné a dokážu podobne ako bavlna absorbovať pot, sú hypoalergénne a vhodné aj pre ľudí s citlivou pokožkou. Okrem toho sú ľanové šaty na dotyk chladné, preto sú priam ideálne na horúce letné dni.

Ak si momentálne pri predstave ľanových šiat vybavujete iba svetlohnedé modely, tak neváhajte a zamyslite sa aj na inými farbami! Momentálne sú veľmi trendy ľanové šaty v rôznych farbách ako biela, modrá alebo hnedá. Radi by sme vám dali do pozornosti jedinečné šaty Procura z dielne Luisa Spagnoli, ktoré sú ideálne do práce, ale aj na prechádzky mestom či na rôzne spoločenské udalosti.

Luxusný hodváb

Poslednou jedinečnou látkou, ktorá je ideálna na dámske šaty je hodváb. Tento prírodný materiál pochádza z Číny, pričom sa z neho tká samotná textília. Oblečenie vyrobené z hodvábu spoznáte podľa jeho charakteristického lesku a dotyku, kedy by mal v rukách „šušťať“. Hodváb má podobné vlastnosti ako ľan čo sa týka vzdušnosti a počas horúceho počasia príjemne chladí.

Kedysi sa hodváb používal iba v prípade luxusných a elegantných šiat na špeciálne príležitosti, no dnes ho módny návrhári používajú aj na oblečenie na každý deň. My sme si zamilovali hodvábne šaty Participo od Luisy Spagnoli, ktoré sú ideálne na bežný deň, ale aj na spoločenské udalosti.

Dámy, ak ste sa ešte stále nerozhodli pre najideálnejší materiál na vaše letné šaty, neváhajte a príďte sa presvedčiť o kvalitných materiáloch do nášho butiku Luisa Spagnoli v bratislavskej Eurovea Galerii alebo na našom eshope www.lamio.sk. Tešíme sa na vás!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia