Kategórie
 
 
 
 
 

Vkusné ženské nohavice ako súčasť zimného outfitu

Dátum: 30.12.2020     Čítanie na: 3 min.

Keď sa povie slovo nohavice, mnohí si predstavia rifle, prípadne domáce oblečenie vo forme teplákov. Okrem týchto dvoch možností je tu však ešte jedna.
Dámske nohavice formálnejšieho strihu sa dajú nosiť nielen do práce, ale aj do školy či na drink do mesta. Vyzerajú elegantne, žensky a moderne.
Nehovoriac o tom, že v chladnom období sú veľkým pomocníkom.

damske nohavice - lamio.sk

Úzke aj voľné

Výhodou elegantných ženských nohavíc je to, že na rozdiel od riflí ich nájdete vo viacerých prevedeniach. Okrem úzkych modelov, ktoré zvýraznia postavu, môžete siahnuť aj po voľnejších.
V tých sa budete cítiť pohodlnejšie. Vhodné sú na dlhé dni v práci či v meste.

Voľné ženské nohavice však majú tendenciu pridávať na kilách. Preto sa k nim hodia najmä topánky na opätku. Najlepšie sú členkové čižmičky.
Ak vám však nevadí mať pod nohavicami klasické čižmy, pokojne si obujte aj tie. Nesmú však vytŕčať.

Úzky strih môže mať spodok pri členkoch zúžený alebo rozšírený, zvonovitý. Zvonové nohavice boli v minulosti obľúbené. Na istý čas sa z obchodov vytratili, no pomaly sa vracajú.
Ak sa ich nebojíte, rozhodne si aspoň jedny kúpte. Outfit dokážu ozvláštniť.

 

Vysoký pás predĺži nohy

Dámske nohavice s vysokým pásom sú veľmi pohodlné. Nikde vás nič neťahá a pri posadení sa vám neodkryjú celé kríže. Vysoký pás však nie je len praktický.
Veľmi dobre na človeku aj vyzerá.

Opticky dokáže predĺžiť nohy a nízkym ženám pridať zopár centimetrov navyše. Plus, keď si k takýmto nohaviciam obujete topánky na vysokom opätku, máte vyhraté.

Ak túžite po športovom výzore, siahnite po rifliach s vysokým pásom. K nim si oblečte mikinu alebo skrátený top. Obuť si môžete tenisky alebo topánky na vyššej platforme.

Elegantný outfit vytvoríte pomocou formálnych nohavíc. K nim si oblečte blúzku alebo iný pekný top. Vrchnú časť sa nebojte zapraviť a do nohavíc použite opasok.
Na pás tak pritiahnete pozornosť. Z topánok si vyberte členkové čižmičky alebo klasické čižmy na opätku.

damske nohavice - karkovane

 

Keď hrá materiál hlavnú rolu

Pri nohaviciach je síce ich farebné prevedenie dôležité, no často je to materiál, ktorý zaváži. Rifle by mali byť vytvorené z kvalitnej hrubšej rifloviny. V zime vám v nej nebude chladno.
Pri formálnejších nohaviciach máte výber širší.

Najobľúbenejšími sú mäkké a teplé materiály, ktoré sa dajú nosiť počas celého roka. Spravidla ide o vlnu alebo bavlnu. V tomto roku však bola obľúbená aj koža.
Tú nájdete v mnohých farbách. Najlepšie vyzerá v čiernej, hnedej alebo karamelovej.

Všetky spomenuté materiály sú kvalitné a príjemné na nosenie. Vydržia niekoľko rokov bez toho, aby sa zničili. Majú taktiež vlastnosť nadčasovosti.
Ani po niekoľkých sezónach nevyjdú z módy.

damske nohavice hnede

 

Jednoduchosť sa nosí

Väčšina dámskych nohavíc je jednoduchého strihu bez špeciálnych doplnkov či vzorov. Jednoduchosť sa dnes nosí a je oceňovaná viac ako prekombinované outfity.
Jemné detaily ako zipsy alebo jeden gombík navyše však nikdy neuškodia.

V prípade nohavíc s vyšším pásom zvoľte napríklad opasok. Niektoré modely v našej ponuke opasok majú, k iným si ho môžete dokúpiť.
K niektorým sa hodí skôr hrubší typ, k iným zas tenší.

damske nohavice jednoduche lamio

 

Zhrnutie

Dámske nohavice patria k základným kúskom šatníka. Nosiť sa dajú počas celého roka, no najlepšími obdobiami sú jeseň a zima. V chladnom počasí vás vedia efektívne ochrániť.
Okrem praktickej funkcie sú aj štýlové. Ak si k nim oblečiete správny top, vytvoríte moderný outfit, ktorý rozhodne pritiahne pozornosť.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia