Kategórie
 
 
 
 
 

Farba roka 2022: Ako kombinovať Very Peri s inými farbami?

Určite ste už zaregistrovali, že dizajnéri z americkej firmy Pantone Color Institute každý rok vyberajú farbu na nasledujúci rok, ktorá udáva trendy nie len v móde, ale aj v nábytku a v iných odvetviach interiérového dizajnu. Tento rok 2022 zvíťazila farba s roztomilým názvom Very Peri, ktorá bude vystihovať celý nachádzajúci rok. V dnešnom článku sa pozrieme na to, ako Very Peri vznikla a ako ju, ale aj iné farby kombinovať, aby ste boli trendy a neprehliadnuteľná.

Aká je Very Peri?

Táto farba vyzerá ako fialová, avšak dizajnéri z Pantone tvrdia, že táto farba rozhodne nie je fialová. Very Peri je kombinácia modrej a červenej, pričom výsledná farba je tento zaujímavý odtieň. Zároveň pôsobí neutrálne, priam až unisex, vďaka čomu si nájde svoje publikum medzi všetkými pohlaviami a vekovými kategóriami.

Zaujímavosťou Very Peri je, že nebola vybraná spomedzi existujúcich farieb, ale však táto farba bola dizajnérmi vytvorená. Od začiatku udeľovania ocenení Farba roka, od roku 2000 sa nič podobné nestalo. Zväčša sa farby vyberali, avšak Very Peri je historický prvá farba spoločnosti Pantone, ktorá bola vytvorená pre rok 2022.

Prečo bola Very Peri vytvorená?

Pantone dizajnéri sa rozhodli vytvoriť Very Peri najmä pre to, aby rok 2022 bol reprezentovaný jedinečným odtieňom, ktorý u ľudí vzbudí kreativitu a následne ich chuť po inovovaní. Taktiež táto farba nesie aj podobný skrytý význam – vyrobeniu novej farby predchádzala kreativita a inovácie, bez ktorých by Very Peri nebola vytvorená. Tak inšpiruje k vzniku nových inovatívnych nápadov a rôznych vízií. Ak vo vás táto farby vzbudzuje optimizmus, tak je to správne! Very Peri je stelesnením optimistických myšlienok, ktoré predstavujú nádej a svetlejšiu budúcnosť pred nami.

Very Peri a móda

Farbu roka 2022 by sme mohli radiť medzi svieže pastelové farby, ktoré si obľúbia všetky dámy. Výhodou je, že ju môžete kombinovať takmer so všetkými farbami, pričom s rôznymi farbami si viete vykúzliť rôzne druhy outfitov.

Ak si chcete vytvoriť svieži jarný outfit, nebojte sa Very Peri skombiovať s inými pastelovými farbami ako jemná žltá, nebíčkovo modrá alebo staroružová. Samozjreme, keď máte dominantnú farbu Very Peri, tak stačí mať iba malý doplnok v inom odtieni a budete vystrihnutá ako z módneho časopisu. Momentálne sú veľmi trendy doplnky ako šatka, baretka alebo jemný náramok v svetlých odtieňoch.

Ak si netrúfate na takéto farebné kombinácie, Very Peri môžete vždy skombinovať s bielou. Ideálny je top alebo blúzka vo farbe roka 2022 v kombinácií s bielou sukňou či nohavicami, ktoré sú mierne rozšírené na spodnej časti. Takýto outfit odporúčame počas dňa.

Avšak Very Peri môžete skombinovať aj s tlmenejšími farbami ako tmavo modrá či čierna. Tieto farebné kombinácie skôr odporúčame na rôzne spoločenské alebo iné formálne udalosti. Vďaka farbe roka 2022 tak vás outfit rozžiarite a budete pôsobiť veľmi trendy.

Dámy, farbu roka 2022 Very Peri si rozhodne zamilujete, pretože je jemná, hravá, čistá a krásna. Presne taká ako vy. Je už iba na vás, či sa rozhodnete ju nosiť ako dominantnú faru na topoch, blúzkach alebo úpletoch, či si zvolíte iba malé detaily v tejto farbe – napríklad kvety na blúzkach, šatku, opasok alebo na bižutérií.

Neváhajte a navštívte nás v našom butiku Luisa Spagnoli v bratislavskej Eurovea Galerii alebo na eshope lamio.sk, kde si môžete pozrieť aktuálnu kolekciu SS 22 aj v tónoch farby roka 2022.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia